Ismét régi pompájában

2023.09.22. 07:00

Megújult a kislángi Petőfi szobor!

Kevés az olyan település, ahol ne neveztek volna el utcát, vagy éppen ne állítottak volna fel szobrot Petőfi Sándorról, aki mindig is a szabadság, a nemzet idealizált alakjaként jelent meg. Nem kivétel ez alól Kisláng sem, ahol a napokban elkészült a Kislángi Petőfi szobor felújítása, restaurálása.

Kecskés Zoltán

Mintegy 3 millió forintból újult meg a Kislángi Petőfi szobor .

Forrás: Önkormányzat

Az örömhírt Rumpler Tibor, Kisláng polgármestere is megerősítette a FEOL megkeresésére, aki elmesélte miként és hogyan került sor a műalkotás megújítására.

– A település képviselő-testülete még 2022. április 28. napján megtartott ülésén döntött úgy, hogy pályázatot nyújt be a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 Ideiglenes Kollégiuma által meghirdetett, a Petőfi Emlékévhez kapcsolódó pályázatára, melynek célja, a hogy költő és kora a 19. századon túlnyúló, közelmúltbeli és jelenkori értelmezéseit középpontba állítsa – fogalmazott a faluvezető, aki elmesélte azt is, hogy még tavaly októberben nyertek másfél millió támogatást  a szobor felújítására, amelyhez az önrészt, közel másfél millió forintot, az önkormányzat a 2023. évi költségvetéséből biztosította.

Rumpler Tibor hozzátette azt is, hogy az 1948-ban állított műalkotásnak főként a talapzata használódott el, illetve a rajta található alakzatok sínylették meg az időjárás viszontagságait az évtizedek alatt, de a restaurálásnak köszönhetően, immáron már teljes pompájában állhat a település centrumában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában