Rejtély

2023.09.16. 20:00

Kukoricalevél a Velencei-tónál: jelezheti a betörési szándékot?

Rejtélyes módon bukkant fel egy-egy szál kukoricalevél a Velencei-tó több településén is: Kápolnásnyéktől kezdve Velencén át Gárdonyig több udvaron, autó ablaktörlő lapátja alatt találtak helyiek belőle. A találgatás egészen a betörésekre alkalmas házak jelöléséig jutott.

S. Töttő Rita

Forrás: pexels.com

Régóta köztudott, hogy a betörésre kiszemelt házakat, lakásokat valamilyen módon megjelölik a bűnözők. A közbeszéd szólt már ajtófélfára ragasztott celluxról, apró firkákról, ikszekről a csengő mellett, kukára ragasztott matricákról, a legújabb pedig – melyről tavaly lehetett talán először hallani – az egy szál kukoricalevél.

Fotó: FMH

Nos, ilyen, egy-egy szál kukoricalevelet találtak többen is a portájukon a Velencei-tónál élők: Kápolnásnyéken, Agárdon, Velencén is csodálkozva emelték fel az udvaron árválkodó vagy éppen az autó ablaktörlő lapátja alá helyezett egyetlen darab kukoricahéjat. Amely sokak szerint betörésre figyelmeztető jel – mások szerint viszont csupán a szél a ludas, amely messzire viszi a kukorica aratás eredményét. Bárhogy is legyen, jobb óvatosnak lenni!

Fotó: FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában