Kedves gesztus

2023.09.30. 08:00

Ezer plüsst gyűjtött a kisfiú a dunaújvárosi kórházban kezelt gyerekeknek

A Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet arról adott hírt pénteken, hogy egy korábban náluk kezelt kisfiú, Keresztes Flórián a traumatológiai kontrollra már több zsák plüssel érkezett.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Németh András Péter

Mint írták, szeptember elején egy bölcskei kisfiút kezeltek a sürgősségi traumatológiai szakrendelőben, ahol csonttörés miatt gipszet is kapott. A kisfiú anyukája Keresztes-Sztupa Mercédesz, Bölcskén felkereste a Bölcs Kelemen mesés sétáló önkéntesét Botosné Verba Ágnest, akinek a segítségével plüssgyűjtésbe kezdtek, hogy az ellátásra szoruló gyermekeket valamivel meg tudják vigasztalni a kórházban dolgozók. 

A kórház hírül adta továbbá, hogy a meghirdetést követően másfél hét alatt majdnem ezer, szép állapotú, puha játékfigura érkezett a gyűjtőpontokra, több száz plüsst kaptak a többi között Baracsról is.

"Az óriási mennyiségű plüssből nemcsak a sürgősségi traumatológiai szakrendelés, hanem a csecsemő és gyermekosztály, valamint a fül-orr-gégészeti osztályunk is kapott, olyan osztályok, ahol gyermekeket kezelnek és vigasztalásként „ajándékot” választhatnak. Az általunk kezelt gyermekek nevében is köszönjük a szervezőknek és az adományozóknak a játékokat." - írta honlapján a kórház.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában