Sajtótájékoztató

2023.09.04. 20:00

Izgalmas, lehetőségekkel teli ősz elé néznek a fehérvári civil szervezetek

A civil szervezeteket érintő pályázatokról, lehetőségekről tartott sajtótájékoztatót Berdó-Kovács Erika, a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője és Molnár Tamás önkormányzati képviselő, civil és környezetvédelmi tanácsnok.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / FMH

A szeptember 4-én tartott sajtótájékoztatón szó volt többek között a civil véradás fontosságáról, a Városi Civil Alapról és a hamarosan megrendezésre kerülő Civil Napról.

Berdó Kovács Erika a véradás kapcsán elmondta: a kollégák hétfőn reggel már megkezdték véradási akciójukat Móron, amit szeptember 7-én Dunaújvárosban, szeptember 13-án pedig Székesfehérváron a Titkok Házában folytatnak. Ezentúl azt is kiemelte, hogy megjelent a Városi Civil Alap, amelyre az 5000 főnél nagyobb településeken működő civil szervezetek pályázhatnak. De nem ez az egyetlen lehetőség, amire pályázhatnak, hamarosan ugyanis a Nemzeti Együttműködési Alap is megnyílik, amelynek közel 15 milliárd forintos a keretösszege. E két pályázatról, illetve az ezeket érintő változásokról bővebb tájékoztatást szeptember 6-án 17 órakor adnak a szervezeteknek a Megyeházán.

Molnár Tamás a civil szervezeteket érintően elmondta még, hogy a szeptember 16-i Civil Naphoz betársult a Köztársasági Elnöki Hivatal, így egy egész napos, késő estig tartó rendezvényen lehet részt venni, amely a Magna Cum Laude koncertjével zárul a Zichy ligetben. Kiemelte továbbá, hogy elkezdték tervezni a jövő évi városi pályázatok tervezetét is. 

– A jövő évben is több mint 100 millió forint kerül kiosztásra a civil szervezetek között és a terveink között szerepel még egy információ nyújtási lehetőség. Tapasztaltunk szerint nagy segítséget jelenhet a szervezeteknek, hogy hogyan kell az egyes dokumentumokat kitölteni, illetve segítünk a város által nyújtott támogatások rendszerének megismerésében is –.

A Civil Napot érintően részletesebb tájékoztatást jövő héten fognak adni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában