Szent Mihály-napjára készülnek Vértesacsán

2023.09.26. 16:00

Ismét előveszik az üstöket és mosolyt csalnak az arcokra

Vértesacsán „Itthon vagy – Magyarország, szeretlek!” elnevezéssel Szent Mihály-napi rendezvényt szerveznek, a helyieket és a látogatókat az általános iskola udvarára várják szombaton.

Tihanyi Tamás

Kicsinek, nagyobbnak is szerveznek programot Szent Mihály-napjára

Fotó: Tihanyi Tamás

Az elképzelések szerint már reggel 8 órakor körbeállják az üstöket a falu mesterszakácsai, hogy az önkéntesen jelentkező kukták segítségével nekilássanak az ételek elkészítésének, miközben a bátrabbak megkóstolják a környéken készült pálinkákat és borokat. Az íjakat 11 órától lehet megfeszíteni, délben kezdődik a Fekete gitárok koncertje, majd körbeülik az asztalokat a résztvevők. Kakas-, pacal-, birka- és zöldbabos sertéspörkölt, csontleves, székelykáposzta, slambuc és a gyerekeknek tejbegríz szerepel a kínálatban. Ebéd után a legkisebbek versenyezhetnek műanyag motorjaikkal, majd birtokba vehetik az ugróvárat, vagy benevezhetnek az arcfestésbe. Sok mosolyt, vidámságot ígérnek a szervezők.

Idén is készül majd székelykáposzta, a helyiek egyik kedvence
Fotó: Tihanyi Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában