Újra célkeresztben

2023.09.01. 20:00

Hamis gázszámla-értesítővel próbálkoznak az adathalász csalók

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. csütörtöki bejelentése alapján újra aktívak az adathalász csalók, akik hamis gázszámla-értesítőkkel próbálják megtéveszteni a vállalat ügyfeleit. A hamis értesítők általában külföldi címekről jönnek és hibás tartalmaznak.

Hajdú Marianna

Forrás: pexels.com

Az MVM Next közlése szerint a hamis számlaértesítők gyakran tartalmaznak helyesírási hibákat és magyartalan kifejezéseket, valamint olyan előzményekre hivatkoznak, amelyek nem felelnek meg a valóságnak. Ezek a levelek az ügyfeleket gyakran adathalász oldalakra irányítják.

Hogyan védekezzünk?

Az MVM Next felhívja a figyelmet, hogy az igazi számlaértesítő levelek mindig az MVM Next online ügyfélszolgálattól jönnek, és tartalmazzák a szerződéses folyószámla számát, a számla mennyiségét, valamint az átutaláshoz szükséges adatokat. Az online ügyfélszolgálati oldalukon sosem kérnek bankkártya-adatokat, ezeket csak és kizárólag a biztonságos banki felületen kell megadni.

Mi a teendő, ha gyanús a megkeresés?

A szolgáltató arra kéri ügyfeleit, hogy a gyanús megkereséseket az [email protected] e-mail címre továbbítsák, vagy telefonon feltétlenül jelezzék az ügyfélszolgálatnak. A szolgáltató részletes tájékoztatót is közzétett a témában, amely az MVM Next hivatalos oldalán érhető el.

A digitális korban az adathalász csalások sajnos egyre gyakoribbak. Az MVM Next ismételten arra hívja fel az ügyfelei figyelmét, hogy legyenek óvatosak, és azonosítsák a hamis számértesítők jellemzőit. Tájékoztatásukban közölték: a vállalat minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy ügyfelei ne váljanak a csalók áldozatává.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában