Pölöskei Gáborné államtitkár vehette át

2023.09.23. 16:00

Fejér vármegyei kamarai elismerés adtak át a duális szakképzés fejlesztéséért

Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár vehette át a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara által adományozott „gróf Zichy Jenő Szakképzés Díjat”. A Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára a duális szakképzés, a tudásalapú gazdaság fejlesztéséért végzett munkája elismeréseként kapta a díjat.

Házi Péter

A díjat Radetzky Jenő, a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos adta át Pölöskei Gábornénak

Fotó: Kamara

A helyettes álamtitkár közreműködésével a szakképzési és a közoktatási rendszer innovatív továbbfejlesztése valósult meg. Reformjaival a magyar munkavállalók és a vállalkozások a 21. század technológiai kihívásainak nyerteseivé váltak. A modernitást célzó intézkedések, a digitalizáció rugalmasan alkalmazkodtak a gazdaság igényeihez.  Amint a Fejér vármegyei iparkamara méltatásából kitűnik, Pölöskei Gáborné szakmai életútját végigkíséri az a hosszú távú elköteleződés, mely generációkat segített abban, hogy a munkaerő-piacon olyan szerepet töltsenek be akár munkavállalóként vagy munkaadóként, ahol ki tudják bontakoztatni tudásukat, ahol elképzelték jövőjüket.. 

2009-től a köznevelés területén dolgozott: az Oktatási Hivatalban főosztályvezető, majd általános elnökhelyettes. 2013-tól az Emberi Erőforrások Minisztérium Intézményfejlesztési Főosztályának Főosztályvezetője, 2014-től Köznevelési Intézményrendszer Fejlesztéséért Felelős Helyettes Államtitkára, 2016-tól a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Elnöke. 2017-től látja el a szakképzési szakterület irányítását: a Nemzetgazdasági Minisztériumban, 2018-tól az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, 2022-től a Kulturális és Innovációs Minisztérium Szakképzésért Felelős Helyettes Államtitkáraként. 

Közös felelősségvállalással lehetőséget biztosított arra, hogy az oktatási intézmények, a duális képzőhelyek, a kamarák összefogásával megvalósulhat a minőségi szakképzés. Ezen keretek között a duális képzésen keresztül, naprakész tudással rendelkező munkaerőt tud a szakképzés a vállalkozások számára biztosítani, ahol a leendő munkavállalók is megtalálják helyüket. 

Fotó: Kamara

Kik kaphatják a gróf Zichy Jenő Szakképzés Díjat? 

A díjat a magyar ipari tanoncképzés megalapítójáról, Fejér vármegye szülöttéről, gróf Zichy Jenőről nevezte el a kamara. 2011-ben abból a célból alapította, hogy elismerje azon Fejér vármegyében tevékenykedő szakemberek példaértékű munkáját, akik a duális szakképzésben, az iparitanuló-képzésben jelentős, példaértékű szerepet vállaltak. Az odaítélés feltétele az is, hogy a díjazott, a vállalati duális képzőhely társadalmi felelősségvállalása meghatározó legyen. 

A díj a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál védjegyoltalom alatt áll. 2023-ban a kamara elnöksége a díj odaítélését országos elismerésként kiterjesztette.  

 Eddigi díjazottak: (Fejér vármegyében a duális képzésben meghatározó gazdasági szereplők): 

 2011.     Madlerné Kiss Ágnes ügyvezető igazgató    Lucullus 3 Kft. 

2011.     Köpf Jenő elnök-vezérigazgató                       AIKSZ Zrt. 

2012.      Sárvári József ügyvezető                                  Sárvári Kft. 

2013.      Kovács István munkaerő-képzési oszt. vez. Alba Volán Zrt. 

2013.      Szarka Gyula szakoktató                                 Árpád SZKI és Kollégium 

2014.      Dávid Lajos FMKIK alelnök                           egyéni vállalkozó 

2015.     Egerszegi Zoltán vezérigazgató                      H.T.M. Szerszámgyártó Zrt. 

2016.      Fiers Gyula ügyvezető, tulajdonos                 Fiers Mechanika Kft. 

2017.     Gruming László ügyvezető                              Motor Mechanic Autószervíz Kft. 

2018.     Egervári Miklós szakoktató                            Magyarmet Finomöntöde Kft. 

2019.      Molnár László                                                    Bányató Vendéglő 

2021.     Krihó Mihály, fejlesztési és projektigazgató Ivanics Cégcsoport 

2022.      Csákberényi Nagy Árpád                                 egyéni vállalkozó 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában