Megvan az új pákozdi bölcsőde használatbavételi engedélye

2023.09.03. 08:00

Egy állomással ismét közelebb az átadáshoz

Pákozd vezetése a bölcsődei ellátás biztosításával egyben új közszolgáltatást hozott létre a településen, miközben munkahelyeket teremtett. Az önkormányzat 674 millió forintos támogatást nyert el erre a célra.

Tihanyi Tamás

Akár már szervezhetik is Pákozdon az új bölcsőde megnyitó ünnepségét

Fotó: Pákozd önkormányzata

Három bölcsődei csoportban összesen negyvenkét kisgyerek számára lesz minden igényt kielégítő, korszerű ellátást biztosító bölcsőde Pákozd központjában. A beruházás határideje szeptember vége, és miután a közelmúltban maga az épület lényegében elkészült, elkezdődtek az engedélyezési eljárások.

– Szeptember elsején a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályának Építésügyi és Építésfelügyeleti Osztálya kiadta a bölcsődénk használatbavételi engedélyét. Az épület tényleges üzemeléséhez már csak a működési engedélyt kell beszereznünk – közölte örömmel Kardos Ádám, Pákozd polgármestere a FEOL-al. – Megítélésem szerint ennek megszületése ennyi idő alatt nagyszerű eredménynek számít, ezért is szeretném megköszönni mindenkinek, aki segítette a beruházást.

Még arra is gondoltak, hogy az udvaron közösségi teret hozzanak létre
Fotó: Pákozd önkormányzata

A bölcsőde közel hatszáz négyzetméter alapterületű, a létesítmény három csoportszobával, tálalókonyhával, tornaszobával rendelkezik. Az épületet úgy alakították ki, hogy a legkorszerűbb energetikai előírásoknak is megfeleljen: nagyteljesítményű napelem került az épületre, amely így ellátja magát villamosenergiával. Három hőszivattyú oldja meg a hűtést-fűtést, a kazán elektromos, a bölcsődét pedig egy teljesen új nyomvonalú úton lehet megközelíteni, a parkolóban pedig még egy elektromosautó-töltőt is kialakítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában