Szakdolgozói nap

2023.09.21. 20:00

„Az orvos szakdolgozók nélkül egy félkarú óriás” – az egészségügyben dolgozókat ünnepelték Fehérváron

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozó Kamara Fejér Vármegyei Területi szervezete tizenegyedik alkalommal tartotta meg a Fejér Vármegyei Szakdolgozói Napot, melyen elismerések átadására is sor került.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Csütörtök délelőtt a Mercure Hotel Magyar Király adott otthont a XI. Fejér Vármegyei Szakdolgozói Nap ünnepi eseményének. Tanárki Gábor, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal igazgatója köszöntőjében arról beszélt, az egészségügyi szakdolgozók a nap 24 órájában, az év minden napján szolgálatot teljesítenek, s teszik mindezt a betegekért, az ő gyógyulásukért.

– Születésünktől egészen a kritikus pillanatokig ott vannak mellettünk. Ott vannak, amikor az életünk során bármilyen tragédia, esemény történik, amikor aggódunk a szeretteinkért, barátainkért, hozzátartozóinkért a betegágy mellett. Önök azok, akik biztatnak, fogják a kezünket, segítenek minket – szólt Tanárki a jelenlévőkhöz és mindazokhoz, akik az ünnepség pillanatiban is az egészségügyi intézményekben teljesítettek szolgálatot.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Pálffy Károly, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke kiemelte, a vármegyei szakdolgozói nap azt a célt szolgálja, hogy a szakdolgozók a munkán kívül is találkozhassanak egymással, a kollégák elismerhessék a kimagasló teljesítményt, azon szakdolgozók munkáját, akik erejükön felül, példásan végzik munkájukat a betegek és mindannyiunk megelégedésére.

– Az egészségügyi dolgozókra hatalmas, ember feletti munka hárult az elmúlt időszakban. A gyógyulást nem csupán az előírt kezelés vagy gyógyszer segíti elő, hanem az egészségügyi dolgozók gondoskodása és a kiszolgáltatott helyzetben átsegítő, emberséges hozzáállása. Köszönjük önöknek, a hétköznapi hősöknek, akik önzetlenül végzik hivatásukat, biztosítják a Fejér Vármegyei és minden magyar ember számára az alapvető egészségügyi ellátást. Elismeréssel és hálával tartozunk önöknek és minden egészségügyi dolgozónak a megfeszített munkájukért és kitartásukért – fogalmazott a vármegyei közgyűlés alelnöke.

Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila a város közössége nevében köszönetet mondott az egészségügyi szakdolgozók áldozatos, emberfeletti munkájáért. Mint mondta, az egészségügyi és a szociális terület az a két szegmens, ahol a mindennapi munkavégzés mellett nagyon fontos a lélek, a dolgozók ereje, kitartása.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

– A sebészeknek és a szakmában dolgozóknak hamar rá kell jönni arra, hogy az orvos szakdolgozók nélkül egy félkarú óriás. Egy kicsit később, amikor az ember a pályán erősebb lesz, és több műtétet végez, hamar kiderül, hogy ha az osztályon nem úgy ápolják a beteget, ahogy azt kell, akkor lelassul a beteg rehabilitációja – hívta fel a figyelmet az egészségügyi szakdolgozók munkájának fontosságára Bucsi László, a fehérvári kórház főigazgatója.

A köszöntők után a szakdolgozói elismerések átadása következett. Semmelweis Napi Elismerő Oklevelet vehetett át Hulló Andrea, a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház sebészeti osztályának ápolója, Kuti Kálmánné, a Sárbogárdi Rendelőintézet asszisztense, Mészárosné Jaskó Enikő, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezető dietetikusa, Molnár Emese, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház urológiai osztályának főnővére, Oláh Piroska, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház gyógyszertári asszisztense, Pappné Tóth Andrea székesfehérvári körzeti ápoló, Répásyné Szacker Melinda, a Móri Kórház ápolója, Tarnai Zsuzsanna, a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház ápolója és Varga Tünde Magdolna, a Csákvári Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály ápolója.

 

Aranydiplomás Díj elismerésben részesült Andavölgyiné Tóth Márta, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház újszülött-csecsemő-és gyermek osztályának főnővére. Méltatásában elhangzott: Munkáját nagy szakmai tudással, precizitással végzi. Magas szinten sajátítja el az intenzív ellátásban bevezetett új technikákat, módszereket. Szakmai tudását közvetlen kollégái, az osztály orvosai is elismerik. Kiváló kommunikációs készséggel rendelkezik, ennek megfelelően rendkívül jó munkakapcsolatot alakított ki, mind feletteseivel, mind a társszakmák orvosaival, ápolóival. Szakmai tapasztalata, ennek gyakorlatban való alkalmazása mindenki számára példamutató és követendő. A betegekkel empatikus, megértő, munkája megbízható és igényes. Az egészségügyben 42 éve szolgálja a beteg gyermekeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában