Kivételes alkalom az egészségmegőrzésre

2023.09.14. 08:30

A szűrővizsgálatoké a főszerep Polgárdiban

A város lakói számára kivételes lehetőség nyílik pénteken: egészségügyi szűrőkamion érkezik, ahol többek között hasi ultrahang és dermatoszkópos anyajegyszűrés is elérhető. A nagy érdeklődésre való tekintettel már csak néhány szabad időpont maradt.

Hajdú Marianna

Fotó: illusztráció

Szeptember 15-én egy különleges eseményre kerül sor a városában. Egy egészségügyi szűrőkamion érkezik, amely különböző szűrővizsgálatokat kínál a lakosság számára. A kínálatban szerepel a hasi-kismedencei ultrahang vizsgálat, a bőrgyógyász szakorvos által végzett dermatoszkópos anyajegyszűrés, valamint az ortopéd vagy reumatológus szakorvos által végzett mozgásszervi szűrés.

A dermatoszkópos anyajegyszűrés iránti érdeklődés olyan nagy volt a napokban, hogy az előjegyzési tábla már teljesen betelt – derült ki a tájékoztatásból

A hasi ultrahangra és a mozgásszervi szűrésre is csak néhány szabad időpont maradt.

De miért is olyan fontosak ezek a szűrővizsgálatok? A hasi ultrahang segítségével a hasüreg szerveit, mint például a májat, epehólyagot, lépet és a vesét vizsgálják. Ezen kívül a hasüreg nagyobb erei és a környékén található nyirokcsomók is megvizsgálhatók. A vizsgálat során kimutathatók olyan rendellenességek, mint az epekövesség, vesekövesség, hasüregi ciszták, tályogok, gyulladásos megbetegedések és daganatok.

A mozgásszervi szűrővizsgálat során pedig a kéz, láb és hát gerinc állapotát vizsgálják. Különösen fontos ez az időseknek és azoknak, akik ülő-, álló- vagy nehéz fizikai munkát végeznek. A koronavírus fertőzés következtében sokaknál alakultak ki ízületi panaszok és mozgásszervi problémák, melyek felderítése és kezelése elengedhetetlen a jó életminőség biztosításához.

Élnek minél többen ezzel a kivételes lehetőséggel, és járuljanak hozzá a saját egészségük megőrzéséhez!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában