Családi nap

2023.08.16. 16:30

Világbajnokságot megjárt labdarúgóval is lehetett focizni (galéria)

Második alkalommal tartott családi napot a csákvári Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesület, amelynek a középpontjába idén a környezetvédelem került.

Borsányi Bea

Eszterházy Márton, egykori válogatott labdarúgó fején a sárga pánt azt jelzi, ő a sárga csapatba tartozott.

Fotó: Fehér Gábor /Fejér Megyei Hírlap

Mintegy harminc gyermek érkezett az alkotónapra, amelyre a Csákvári Emlékházban rendszeresen önkéntes munkákat végzők csemetéi, unokái mellett meghívták a helyi Családok Átmeneti Otthonában élőket is. A nap a növényorvos, Sipos József előadásával indult, amelyben a környezetvédelem fontosságára hívta fel a gyermekek figyelmét. Az előadás szó talán erős kifejezés jelen esetben, hiszen a szakember inkább beszélgetett és kérdés-felelet formájában adta át az ismereteket, amit a gyerekek nagyon élveztek.

Ezt követően a múzeum területén kialakított különböző helyszíneken változatos foglalkozásokkal folytatódott a nap – volt festés, faodú készítés, varrtak tulipánt és pillangót, de a fiúk számára a nap egyik fénypontja a foci volt. Nem akárkivel lehetett együtt rúgni a labdát: a „sztárvendég”, nem mellesleg az egész napos program fő támogatója, a 29-szeres magyar válogatott labdarúgó, Eszterházy Márton volt, aki feleségével érkezett. A település egykori birtokosai, az Eszterházy család - akiknek sokat köszönhet Csákvár – az utóbbi években újból megjelent a településen, ahol a ma élő leszármazottak igyekeznek bekapcsolódni a közösségi életbe, így ápolva az ősök emlékét és folytatva az ő közösségért végzett munkájukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában