Különleges kötelékek a díjazottak között

2023.08.21. 14:30

Ünneplőbe öltözött a martonvásáriak szíve (Galériával!)

Martonvásáron a Szent István-napi ünnepség meghitt, családias hangulatban zajlott. Aki eljött, nem hogy nem bánta meg, de, sokáig a szívében őrzi a rendezvény pillanatait. Az ünnepi műsorban olyan gondolatokat, érzéseket fogalmaztak meg a fellépők, ami az érdeklődők lelkét is égig emelte.

Kecskés Zoltán

Különleges kapocs köti össze az idei díjazottakat – összeköti őket a múlt és a jelen is és remélhetőleg a jövő is.

Fotó: Kortyis Dávid

Egyenruhát öltött díszhuszárok, cserkészek, a helyi fúvószenekar tagjai, az ünneplőbe öltözött martonvásáriak látványa már megmelengette az ember szívét. A nemzet születésnapjára rendezett ünnepség, amely egyben a kisváros újbóli felvirágzásának napja is, hangulatában bensőséges és méltóságteljes volt. Nem is olyan rég még Martonvásár nagyközség volt, mára pedig a Pannónia Szívének egyik kultúrfellegvárává vállt. A Szent István-napi új kenyeret Kovács Zoltán plébános szentelte meg az Emlékezés terén, majd a program a BBK dísztermében folytatódott az ünnepi testületei-üléssel, melynek keretében átadták a város önkormányzata által alapított díjakat és kitüntetéseket.

Pap Endre világhírű tudós részére „Martonvásár díszpolgára” kitüntető címet adományozott posztumusz, a magyar növénynemesítésben és az első európai hibridkukorica megszületésében végzett kimagasló tudományos munkája elismeréseként. A város hírnevét öregbítő tevékenysége és a Brunszvik család történetét kutató sok évtizedes munkája elismeréseként Pro Urbe díjat vehetett át Üvegesné Hornyák Mária. Emellett még számos elismerés talált gazdára:  Török Tünde óvodapedagógus (Martonvásár Jövő Nemzedékéért), Kuthy Mercedes és Nagy-Kuthy Zoltán, Dance Studio Nagy Kuthy balettiskola alapítói (Martonvásár Kultúrájáért), Szabóné  Pályi Judit családsegítő (Martonvásár Jólétéért), Kozma László labdarúgó, edző (Martonvásár Sportjáért), Pimper László, a Martonvásári Önkéntes Tűzoltóegyesület elnöke (Martonvásár Szolgálatában), Kozma Milos Noel, a Maszk Egyesület színésze, főrendezője (Év Fiatal Példaképe), a Dynamic Dance Crew Táncegyesület (Martonvásár Civil Közösségéért) is díjat vehetett át, amit a közönség vastapssal jutalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában