Előbb a halaszthatatlan javításokat kell elvégezniük

2023.08.02. 14:00

További aszfaltbontás kell a Zrínyi utcai csőtörés kijavításához

Amint arról beszámoltunk, hetek óta „tátong” egy körbekerített gödör a Mártírok és a Zrínyi utca kereszteződésében. Mint megtudtuk, azért nem temették be a felbontást, mert a hosszában elrepedt cső kijavításához jóval nagyobb szakaszon fel kell még bontani az aszfaltot.

Házi Péter

Fotó: Házi Péter / FMH

Még a Fezen idején kereste meg portálunkat egy olvasó, miszerint a Zrínyi utca és a Mártírok utca kereszteződésében hetek óta fel van bontva az úttest, pont ott, ahol a biciklisek, az autósok és a gyalogsok találkoznak. Olvasónk szerint elég balesetveszélyes helyen van a felbontás, könnyen belepottyanhat valaki a gödörbe, mert ha a Zrínyi utcából ki akar autóval kanyarodni a Mártírok útjára, akkor éppen a kereszteződésében kell átmennie a szemből jövő, bekanyarodó sávba. Mi az oka annak, hogy hetek óta nyitva van a feltárt útszakasz? Mert munkást nem lehet látni a területen, aki javítana itt bármit – tette fel a kérdést olvasónk, amit továbbítottunk a Fejévíznek. 

A válaszuk most megérkezett, amiből a következők derülnek ki: A Fejévíz lakossági bejelentést kapott a vízfolyásról. A cég ügyeleti szolgálat a hiba elhárítását még aznap elvégezte. A hibát ugyanakkor csak ideiglenesen tudták orvosolni, egy hosszában elrepedt NA 100 mm-es ivóvíz gerincvezeték egyik végének lezárásával. Ugyanis jóval komolyabb munkára lesz szükség a végleges javításhoz: a hosszában elrepedt teljes csővezeték szakaszt cserélni kell, ami azonban komolyabb aszfaltbontással is jár. Ezért, amíg erre nem kerül sor,  addig a munkagödröt a balesetek megelőzése érdekében körülkorlátozták. 

A Fejérvíz azt írta, „a nyári meleg, hőségriadókkal érintett időszakban megemelkedett vízfogyasztás következtében az ivóvízvezetéken történt meghibásodások darabszáma is igen jelentősen megnövekedett. Társaságunk egyik fő célja a vízellátás üzembiztonságának fenntartása, a hibák mielőbbi elhárításával a vízhiány idejének lecsökkentése, Felhasználóink zavartalan vízellátása. Ennek megfelelően folyamatosan az újonnan észlelt vízfolyások hibaelhárításán dolgozunk.” 

Ez a mi értelmezésünkben tehát azt jelenti, hogy miután sikerült a számos csőrepedést a város illetve a cég szolgáltatási területén kijavítani, akkor lesz kapacitása a szolgáltatónak ezt a nagyobb munkát a Zrínyi utca végén elvégezni, majd a gödröt betemetni, visszaaszfaltozni. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában