Ízek, zene és vidám pillanatok

2023.08.21. 17:30

Sütöttek, főztek és nagyot mulattak Csóron, a XV. Csukafesztiválon (galéria)

Az idei év egyik legvártabb eseménye, a XV. Csukafesztivál, augusztus 18. és 19. között tette feledhetetlenné Csór lakóinak és a látogatóknak a hétvégét. A zenés örömöktől kezdve az ízletes fogásokon át, egészen az éjszakába nyúló utcabálig, a fesztivál tele volt emlékezetes pillanatokkal.

Hajdú Marianna

Nem csak a gasztonómiai élményeknek, de a zenének is átadták magukat a fesztivál résztvevői a XV. Csukafesztiválon

Forrás: Gombaszögi-Szalai Tímea

A rendezvénysorozatot egy hatalmas Rock-est indította, amely összehozta a zene szerelmeseit a jó hangulatú táncolásra és szórakozásra. Az első este plakátja hirdette, hogy itt a zene az, ami egységbe kovácsolja az embereket, és a zenekarok energiája átjárja a fesztiválteret.

A második napon, már a napfelkeltétől kezdetét vette a főzőversenyt, amely a gasztronómiai élmények iránt érdeklődőket gyűjtötte össze. A verseny izgalmát fokozta, hogy a zsűri olyan szigorú, de igazságs személyiségekből állt, mint Szemenyei Zsoltné, Svarda Csaba és Kékesi Balázs. A résztvevő csapatok nagy lelkesedéssel és elkötelezettséggel készítették el finomságaikat, hogy elbűvöljék a zsűrit és a közönséget.

A főzőversenyben a kiemelkedő eredményekért küzdő csapatok között szerepel a Sipos-team, akik burgundi marharagujukkal bűvölték el a zsűrit és az ízélményekre vágyó látogatókat egyaránt. Másnaposok csapata pedig egy fantasztikus babfőzelékkel és sült csülökkel állt elő, míg a Csóri Kavartka megkapó halászlével hódított. A verseny hangulata kiemelkedő volt, amiben a látogatók is lelkesen részt vettek.

A főzőverseny mellett zajlottak a kreatív kenyérsütő és rétessütő versenyek is, ahol a háziasszonyok – és háziúr – kreativitásáról és szakértelméről tettek tanúbizonyságot. Szalai Istvánné rendkívül ízletes kenyérrel nyerte el az első helyet a kenyérsütő versenyen, Németh Anita és Szegedi Ilona varázslatos káposztás-kolbászos rétesükkel kerültek a rétessütő verseny sós kategóriájának élére. Az édes kategóriában Kanyári Gergő kimagasló áfonyás, túrós rétesével érdemelte ki a ragyogó aranyat.

A fesztivál hangulata az időjárás változásával együtt alakult, így a kezdeti esős idő után a nap kisütött, és a programok zavartalanul folytatódtak. 

Az esemény nem csak a finomságokról és versenyekről szólt. Az eladó standok, a vidám családi programok és a kötetlen beszélgetések színesítették a fesztivál hangulatát. A fesztivál csúcspontjai között ott volt a legfiatalabb és legidősebb csóri polgárok kitüntetése is. Juhász Abigél és Harsányi Máté elismerése a fiatal generáció ígéretes jövőjét szimbolizálta, míg Füredi István – aki 97 évével a falu legidősebb embere is egyben – és Polák Istvánné méltóképpen képviselték a múltat ​​és a tapasztalatokat.

Az est folyamán tombolasorsolás hozta a nyereményeket izgalmát, majd az ügyességi darts versenyben Horváth László bizonyult a legügyesebbnek. Az utcabál, amely hajnalig tartott, egy igazi közösségi élményt nyújtott minden résztvevőnek. Az este a hajnalig tartó utcabálban teljesedett ki, részt vesz a résztvevők a vidám zene és tánc örömében élvezhették a fesztivál záróakkordját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában