Frissen Fejérből

2023.08.21. 16:22

Posztumusz díszpolgári címmel ismerték el több évtizedes munkáját

Augusztus 20. alkalmából Bodméron szombaton tartottak települési rendezvényt, amelyen átadták a helyi díjakat és elismeréseket.

Borsányi Bea

Az elismerést a kitüntetett lánya vette át Katona László polgármestertől

Fotó: Bodméri Önkormányzat

„Bodmér település Önkormányzata a település gazdasági gyarapodását, tovább fejlődését, kulturális és művészeti értékeinek megőrzését és annak tiszteletben tartását csak az együttmunkálkodó polgárokkal tudja és kívánja megvalósítani. Vannak olyan személyiségek, akik a település közéletének valamely területén kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, illetve nyújtottak, olyanok, akiknek személye vagy tevékenysége érdemben és elválaszthatatlanul kapcsolódik Bodmér településhez. A díszpolgári címmel az önkormányzat adózni kíván e személyeknek, kifejezve a település elismerését példamutató magatartásukért, maradandó alkotásaikért, a település szellemi és anyagi gyarapodásához való hozzájárulásukért” – hangzott el a szombati ünnepségen. 

A bodméri képviselő-testület Bodmér település díszpolgára posztumusz kitüntető címet adományozott. Szabó Sándorné, született Wencz Anna, vagy ahogy mindenki ismerte Panni (néni), Mányon született. 1971-ben, 20 évesen ment férjhez Szabó Sándorhoz és került Bodmérra. Ettől kezdve egészen 2008-as nyugdíjba vonulásáig védőnőként dolgozott Csákváron a II. számú körzetben, Vértesbogláron és Bodméron. Munkája mellett a 80-as évek végén Bodmér község elöljárójaként képviselte a falu érdekeit, melynek életében mindig aktívan vett részt. Munkáját alázattal, tudása legjavát adva végezte. Az évtizedek alatt sok család életének lett része, mint újszülött gyermekük gondozója, majd kisgyermekkoruk lelkiismeretes kísérője. A családokkal és munkatársaival is jó kapcsolatot ápolt. 2022-ben, 71 éves korában hunyt el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában