Figyelmeztető felirat

2023.08.06. 15:30

Permetezés Fehérváron: veszélyes, vagy sem?

Bizonyos időközönként itt-ott figyelmeztető papírok bukkannak fel városszerte, például fákra, kukákra ragasztva.

Szanyi-Nagy Judit

Szembetűnő felirat az egyik kukán

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A fehér lapokon a többi között az szerepel: "Vigyázz, permetezve!" Ezt a feliratot legutóbb a Horvát István–Széchenyi utcák kereszteződésénél magasodó panelok egyikének aljában láttuk. Fel is merült a kérdés: ki gondozza ezeket a területeket? Van-e tájékoztatási kötelezettsége a permetezést végző egyénnek, szervezetnek a lakók felé, elkerülve egy esetleges mérgezést?

Kérdéseinkkel a városgondnoksághoz fordultunk, ahonnan Béndek Balázs gazdasági igazgató érdeklődésünkre válaszul megírta: cégük nem végez vegyszeres gyomirtást, permetezést lakóházak mellett. Éppen ezért a szóban forgó (e cikknél is látható) figyelmeztetést nem ők ragasztották ki.

A válaszból kiderül azonban, hogy társaságuk vegyszeres gyomirtást közterületi útburkolatoknál (például padkáknál, járdaszigeteknél) végez, kizárólag éjszaka. Ehhez gyorsan felszívódó gyomirtót használnak, amely nem ártalmas az emberre. Emellett még a játszótereknél végeznek gyomirtást, ám ott kizárólag mechanikai megoldással, vegyszert nem használva teszik ezt.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában