35 kiló

2023.08.08. 16:45

Ön tudja, mennyi terhet cipel egy tűzoltó? (Videó a fehérvári laktanyából)

A fenti kérdésre ad frappáns vizuális választ a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rövid videója, mit az Instagram oldalukon találtunk.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: FMH-archív / Nagy Norbert

"Minden mély meggyőződést valamilyen "kattanás" előz meg. A tűzoltók azért választották ezt a hivatást, mert az a rögeszméjük, hogy életet mentenek. És ezért arra is képesek, hogy lélektani terheiket fizikaival súlyosbítsák. Tudod, mennyit cipelnek? Nézd meg a videót, és minden kiderül" - szól a katasztrófavédelem hivatalos Instragram oldalának felhívása. 

90, 109 és 125 kilós test forog a képen azt szemléltetve, mennyi felszerelést visel egy küldetésre vonuló tűzoltó. A matek nem hazudik: ez plusz 35 kiló annak függvényében, hogy a lánglovag épp a tűzoltólaktanya egyenruháját, vagy a komplett menetfelszerelést viseli.

A videó főszereplője egyébként (zárójelben jegyezzük meg) sok elismerő kommentet söpört be a szereplésével. Mi is azt írjuk, nézzék meg a videót itt:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában