Iskolakezdési támogatás

2023.08.18. 15:00

Óbarkon már beadható, Vértesacsán hétfőtől lehet igényelni

Közeledik az iskolakezdés, a legtöbb megyei településen már beadható a kérelem az önkormányzathoz az iskolakezdési támogatásra. Óbarkon szeptember közepéig, Vértesacsán szeptember végéig lehet élni ezzel a lehetőséggel.

Borsányi Bea

A tankönyvosztás is hamarosan indul, de a tanévkezdési támogatásra a kérelem már egyre több helyen beadható

Fotó: Hüvösi Csaba / Nógrád Megyei Hírlap

Óbarkon az önkormányzat évi egyszeri alkalommal nyújt beiskolázási települési támogatást, méghozzá a család jövedelmi viszonyaitól függetlenül az általános iskolai nevelésben és középfokú nappali rendszerű iskolai oktatásban részesülő, Óbarok közigazgatási területén lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen Óbarkon tartózkodó 6-19 éves diákok beiskolázási költségeinek mérséklésére. A támogatás azonban nem jár automatikusan, azt idén is külön meg kell igényelni. Erre augusztus 1-je óta már van lehetőség. Aki élni kíván vele, annak a kérelmet legkésőbb szeptember 15-ig be kell nyújtania. Nyomtatványt az önkormányzatnál lehet kérni. Amennyiben a tanuló betöltötte a 16. életévét, iskolalátogatási igazolást is vinni kell. A beiskolázási támogatás mértéke diákonként 7 ezer forint.

Vértesacsán szintén lehet iskolakezdési támogatást igényelni, ám ott az általános-, és középiskolásokon felül az óvodások szülei is kérhetnek támogatást. Az egyszeri, 5 ezer forintos juttatás Acsán is a jövedelem nagyságától függetlenül jár a vértesacsai lakcímmel rendelkezőknek. A kérelemhez a nyomtatvány az önkormányzati hivatalnál érhető el ügyfélfogadási időben. A kitöltött űrlapokat augusztus 21. és szeptember 30. között lehet leadni. Amennyiben a gyermek vagy diák nem vértesacsai intézménybe jár, iskolalátogatási igazolást is csatolni kell. 

A gyorsabb ügyintézés érdekében mind a két önkormányzat azt kéri, a kérelem benyújtásakor bankszámlaszámot is adjanak meg, ahová a támogatást kiutalhatják! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában