Még lehet jelentkezni

2023.08.30. 08:00

Mi az a boldogságóra, mi szerte Fejérben elérhető?

Fejér vármegyében 44 oktatási intézmény csatlakozott a Boldogságóra programhoz, de még szeptember 30-ig várják a szakemberek a további jelentkezéseket.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: DGLimages

A Jobb Veled a Világ Alapítvány közleményéből a többi között kiderül: 10 éve indították útjára a Boldogságóra Programot óvodák és általános iskolák számára. Ez egy egész tanéven át tartó, érzelmi intelligenciát fejlesztő élménypedagógiai program, mely során egyértelműen javul a tanulók empátiás képessége és szociális érzékenysége is.

A programba bekapcsolódó 44 Fejér vármegyei oktatási intézmény létszáma tovább növekedhet, hiszen még tart a jelentkezési időszak. A programhoz csatlakozó iskolák és óvodák folyamatosan frissülő listája ide kattintva megtekinthető. 

„A program kiváló kiegészítője lehet az óvodai vagy iskolai munkának, hiszen segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a hagyományos tudásmegosztást és az életben szükséges személyes és szociális kompetenciák fejlesztését összhangba hozzuk. A Boldogságórán elsajátított tudás segítheti a gyermekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben. A programunk célja ugyanakkor nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem hogy vezérfonalat adjon a résztvevőknek, hogy könnyebben nézzenek szembe a mindennapi kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni az eléjük kerülő problémákkal, valamint, hogy lehetőséget adjon a testi-lelki egészségük megtartásához szükséges tényezők tanulmányozására és tudatosítására.” – nyilatkozta a Boldogságóra Programról Bagdi Bella pszichológus, a Jobb Veled A Világ Alapítvány elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában