1119 elsős és 2038 kilencedikes kezdi meg a tanévet

2023.08.31. 20:00

Megtartotta tanévnyitó ünnepségét az Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium – rengeteg diák kezdi intézményükben a tanévet (galéria)

Augusztus 31-én, délután 18 órakor kezdődött a Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanévnyitó ünnepsége.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Kedvezett a nyár utolsó napja a tanévnyitónak, kellemes napsugarak és lágy szellők járták be az idén 140 éves intézmény udvarát, amikor elkezdődtek felsorakozni a diákok. Majd az ünnepség első ’attrakciójaként’ az Alba Dojo Sportegyesület dobos előadását hallhatták a jelenlévők, amelyet aztán Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András köszöntőbeszéde követett. Mint mondta bízik benne, hogy minden nehézség ellenére nyugodt és békés tanév elé néznek a diákok és a pedagógusok egyaránt. Valamint azt is hozzátette, hogy Székesfehérváron a holnapi napon 1119 elsős és 2038 kilencedikes kezdi meg a tanévet. Sokak már a megújult intézményeket vehetik birtokba, de számos iskolában folyamatban vannak, illetve hamarosan kezdődnek a fejlesztések. 

Szereminé Hegedűs Krisztina, intézményvezető is szólt néhány szót, melyben kitért az intézmény fennállásának 140. évfordulójának fontosságára. 

– A tanév során számos programmal fogjuk megünnepelni, hogy iskolánk immáron 140 éves. Ezen programok közül az első a mai városi tanévnyitó ünnepség. 140 év már történelmi méretekhez viszonyítva is számottevő, számunkra pedig még jelentősebb, mert ide kötődik életünk egy-egy darabkája – fogalmazott az intézményvezető.

A beszédeket Vízer Dániel és Dombi György Márk előadásaival folytatták, majd pedig a konferansziétól elhangzott a diákok számára talán annyira nem várt mondat: – A 2023/24-es tanévet megnyitom –.

 


 


 


 


 


 


 



 


 


 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában