Frissen Fejérből

2023.08.25. 15:00

Még nagyjából két hétig egyirányú marad a Szent Vendel köz Fehérváron

Többen kérdezték, miért és meddig lesznek még kint a székesfehérvári Szent Vendel közben a behajtást a Havranek utca felől akadályozó táblák. Íme a válasz.

Házi Péter

Ebből az irányból most nem lehet rákanyarodni a Szent Vendel közre, ide tiltótáblák is kikerültek egy ideje

Fotó: Google Maps

A Havranek  útról a Móri út felé sokan használják a Szent Vendel közt, ám egy ideje erre nincs lehetőségük, mert a köz elejére behajtást tiltó táblák kerültek ki. Mindennek oka a Móri út felújítása. Amint ugyanis az önkormányzat a feol érdeklődésére közölte, a Móri út felújításával összefüggésben útzárat kellett bevezetni a Havranek József utca és a Móri út csomópontjában, a laktanyák irányába vezető ágon. Az útzár miatt azonban a járművek, így a buszok sem tudnak itt lehajtani a Móri útról a Havranek utca irányába. (A Havranek J. utcáról a Móri útra történő kihajtás biztosított maradt.) Emiatt viszont ki kellett jelölni egy kerülőutat az erre közlekedő buszok számára, az ő érdekükben (például a biztonságos kanyarodás miatt) egyirányúsították a Szent Vendel közt a Havranek József utca irányába. Az önkormányzat szerint ez az egyirányúsítás nagyjából még két hétig lesz érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában