Szívből gratulálunk!

2023.08.20. 12:00

Magas kitüntetést kapott Rodics Eszter, a kápolnásnyéki kastély igazgatónője

Magyar Arany érdemkereszt kitüntetést kapott Rodics Eszter, a kápolnásnyéki Halász-kastély és a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola igazgatónője.

S. Töttő Rita

Forrás: Rodics Eszter

Magyarország köztársasági elnöke Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott Rodics Eszter kulturális menedzsernek, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola kuratóriumi elnökének, a kápolnásnyéki Halász-kastély igazgatójának. Rodics Eszter augusztus 19-én, szombaton, a Vigadóban tartott ünnepségen vette át az elismerést Vitályos Esztertől, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszter-helyettesétől. Az igazgatónő egy találó József Attila-idézettel köszönte meg az elismerést: „.Én dolgozni akarok. Elegendő/ harc, hogy a multat be kell vallani./A Dunának, mely mult, jelen s jövendő,/ egymást ölelik lágy hullámai./ A harcot, amelyet őseink vivtak,/ békévé oldja az emlékezés/ s rendezni végre közös dolgainkat,/ ez a mi munkánk; és nem is kevés."

Fotó forrása: Rodics Eszter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában