Új képzés

2023.08.24. 17:00

Hivatásos gondnok képzés indul szeptemberben a megyében élők számára

A magyar közigazgatás kis szeletében, a gyámhivatali munkában látnak el nélkülözhetetlen feladatot a hivatásos gondnokok. A Fejér Vármegyei Kormányhivatal szeptemberben új képzést indít a megyében élők számára.

Borsányi Bea

1937852725

Forrás: Shutterstock

Az utóbbi időben egyre gyakrabban fordul elő, hogy a gondozottak hozzátartozói nem vállalják vagy nem tudják ellátni a gondnoki teendőket. Jó néhány olyan eset is történt, hogy a hozzátartozótól azért kellett megvonni a gondozói státuszt, mert nem tudott elszámolni a rábízott vagyonnal, jövedelemmel. Az is nyilvánvaló, hogy nem rendelhető ki törvényes képviselőként, vagyonkezelőként az a hozzátartozó sem, akinek a veszélyeztető magatartása miatt kell a gondnokság jogintézményét alkalmazni. Ilyen esetekben rendelnek ki hivatásos gondokot.

A Fejér Vármegyei Kormányhivatal hamarosan hivatásos gondnoki képzést indít, amelyre megyében élőket, vagy megyei tartózkodási hellyel rendelkezőket várnak. Hivatásos gondnok csak büntetlen előéletű személy lehet, aki legalább érettségivel rendelkezik és még nem érte el a nyugdíjkorhatárt. A jelentkezés határideje: szeptember 5. A képzés további részleteivel kapcsolatban keressék a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Szociális és Gyámügyi Osztályán Faddi Tímea osztályvezetőt a 22/514-780, vagy Kis-Szabóné Hajdú Alexandra gyámügyi szakügyintézőt a 22/795-908-as telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában