Amikor dorombol a doromb

2023.08.13. 17:00

Hangszersimogató is lesz a falunapon Bakonykútiban

Idén augusztus 19-én tartják a falunapon a megye legkisebb településén. A misén, a koncerteken és a bábjátékokon túl hangszersimogató és kiállítások is lesznek.

Palocsai Jenő

Délelőtt 10 órakor kezdődik a Bakonykúti Falunap és természetesen gyermekprogrammal. A Hangszersimogató valójában egy zenés, játékos foglalkozás kicsiknek és nagyobbaknak. A programsorozat további részeként délután háromkor ünnepi szentmise lesz a templomban, majd 17 órától Vásári bábjáték lesz. Pályi János bábművész ezúttal a Vitéz László és az elátkozott malom történetét mondja el. 

A mese után valódi történetek jönnek Bakonykúti ezeréves történetéről. Az előadó Marics József polgármester és Szücsi Frigyes régész. 

Az esemény utolsó felvonása a Boyongó Zenekar koncertje lesz, de fontos megjegyezni, hogy a Bakonykúti Falunap egész ideje alatt látható lesz majd Csehó Boglárka tetováló művész és grafikus tárlata, valamint Gáspár László saját készítésű, egyedi fa munkáiból összeállított tárlat.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában