Tanácsok a megyei kórháztól

2023.08.09. 07:00

Ha fáj valamink, ne csak telefonon próbáljunk időpontot kérni!

Ma már több módon foglalhatunk időpontot a szakrendelésekre. Olvasónk szerint azonban ez mégsem olyan egyszerű, mint gondolnánk. Mint mondta, a telefont többszöri próbálkozás után sem vették fel Székesfehérváron, vagy ha igen, akkor közölték, hogy a kartonozó foglalt! A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat kérdeztük a felmerülő problémáról.

Kecskés Zoltán

A kórház reagált az időpont-foglalás miatt érkező panaszra.

Fotó: Fehér Gábor/Archív

„Időpontot szerettem volna kérni a székesfehérvári rendelőintézetbe (Seregélyesi út). Felvették a telefont - közölték, hogy a kartonozó foglalt. Ezt négy napon keresztül többször megtettem, de eredménytelen volt. Mivel vidéki vagyok, szabadságot kellett kivennem és személyesen voltam kénytelen befáradni emiatt, ami nyilván utazási költségekbe is került." – fordult panasszal olvasónk szerkesztőségünkhöz, aki hozzátette, egyszerűen tudni szeretné, hogy miként lehetne a jövőben ezt a problémát áthidalni, vagy az egyetlen lehetséges módja a foglalásnak ha személyesen tesszük?
A felmerülő kérdéseket feltettük a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház sajtóosztályának, akik a következő választ juttatták el szerkesztőségünkhöz:

„A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a régió legnagyobb egészségügyi intézménye. 2022-ben csak a II. sz. Járóbeteg – Szakambulancián 300.524 beteget láttunk el, ez átlagosan 1306 főt jelent, naponta. A jelentős betegforgalom a telefonos hálózat leterheltségében is jelentkezik – több, mint 500 hívást fogadnak naponta munkatársaink. A délelőtti időszakban a vonalak túlterheltebbek, ezért javasoljuk, ha tehetik, július és augusztus hónapokban a 14 és 16 óra, szeptembertől pedig 14 és 18 óra közötti időszakban keressék munkatársainkat telefonon. Egyre többen élnek az E-mailes előjegyzés lehetőségével – ennek részleteit is megtalálják hivatalos weboldalunkon.

Minden időpont-foglalással kapcsolatos elérhetőségünk szerepel a www.fmkorhaz.hu címen; a visszajelzések miatt és a könnyebb eligazodás érdekében azonban készítettünk ezekről egy összefoglaló táblázatot is – melyet az alábbi linkre kattintva érhetnek el a betegek: Fejér Vármegyei Szent György Kórház (fmkorhaz.hu) 

Abban bízunk, hogy a hamarosan intézményünkben is bevezetésre kerülő Egységes járóbeteg-irányítási rendszernek köszönhetően még gördülékenyebb lesz a betegellátás – addig is a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház arra törekszik, hogy minden felmerülő problémára megoldást találjon." – olvasható a megyei kórház levelében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában