Országos adománygyűjtés a viharkárosultakért

2023.08.25. 13:00

Fejér vármegyéből is megérkezett a segítség

A nemrégiben hazánkat sújtó heves viharok komoly károkat okoztak többek között Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya vármegyékben. A természeti csapások következtében számos lakóház vált lakhatatlanná, templomok is megrongálódtak.

Hajdú Marianna

A Magyar Református Szeretetszolgálat most országos adománygyűjtést hirdetett a károsultak megsegítésére, amelyhez a Masterplast Nyrt. is jelentős adománnyal járult hozzá – adta hírül honlapján a sárszentmihályi cég.

A kánikulát követő viharok nem kímélték hazánkat. Nagyecseden több száz ház tetőszerkezete sérült meg olyan mértékben, hogy azok lakhatatlanná váltak. Baranya vármegye több településén, mint Marócsa, Drávafok, Kákics és Csányoszró, az eső, jég és szél komoly károkat. Lakóházak és templomok egyaránt megsínylették a természeti csapásokat.

A Magyar Református Szeretetszolgálat, egyeztetve a leginkább érintett térségek polgármestereivel és lelkipásztoraival, gyorsan reagált a helyzetre. Az alapítvány országos adománygyűjtést indított, amelynek keretében cserepeket, fóliát és tetőléceket vásárolnak a károsult családok otthonainak mielőbbi helyreállításához.

A Masterplast Nyrt. nem volt tétlen: 3000 m² prémium minőségű tetőfóliát adományozott a Szeretetszolgálatnak. Az 1,2 millió forint értékű adomány 10-12 család otthonának tetőszerkezet felújításához járul hozzá. Fehérné Kiszlinger Anett, a Szeretetszolgálat adomány-koordinációs operatív vezetője hálásan köszönte meg az adományt, kiemelve, hogy sok család nem tudja önerőből megoldani otthona tetőszerkezet javítását, így az ilyen jellegű óriási jelentőséggel bír.

A közösségi összefogás és a vállalatok társadalmi felelősségvállalása legfőképpen fontos, hogy a viharkárosultak minél hamarabb visszatérhessenek mindennapi életükbe.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában