A károk értéke előzetes becslés szerint közel 250 millió Ft

2023.08.08. 14:00

Eddig több mint 2200 kárbejelentés a hétvégi viharkárok miatt

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk hatalmas károk keletkeztek a hétvégi viharos időjárásnak köszönhetően.

Déri Brenda

Forrás: Pexels.com

Fejér megyére vonatkozó adatokkal a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szolgált, akiket, mint korábban is írtuk 80 esethez riasztották a hétvége folyamán. De mit mond a biztosító? Hány bejelentés érkezett eddig hozzájuk?

- Az Allianz folyamatosan fogadja a bejelentéseket és a hétfő 14 órai adatok szerint a hétvégi viharokkal kapcsolatban több mint 2200 kárbejelentés érkezett, többnyire vihar és villámcsapás másodlagos hatása miatt. A leginkább érintett területek Budapest és környéke, valamint Északkelet-Magyarország. A károk értéke előzetes becslés szerint közel 250 millió Ft – fogalmazott közleményében az Allianz, akik a következő napokban is további kárbejelentésekre számítanak.

Valamint hangsúlyozták még, hogy a nagy mennyiségű kárbejelentés és a további esőzések a kárrendezés elhúzódását eredményezhetik, éppen ezért azt javasolják az ügyfeleknek, hogy éljenek az online kárbejelentés lehetőségével és minél részletesebb kárleírást adjanak meg. 

– A kárbejelentést követően egy személyre szabott linket kap a károsult, amire minél hamarabb és minél jobb minőségben érdemes feltölteni a kárhoz kapcsolódó fényképeket, hiszen ez nagyban hozzájárulhat a gyors kárfelvételhez, ezáltal a gyors kárrendezéshez is. A linken keresztül ráadásul a nap 24 órájában, a hét minden napján nyomon követhető a kárügy alakulása – írják.

A kártérítési igény érvényesítésekor fontos ügyelni arra, hogy a kárbejelentést minél előbb tegyük meg, lehetőleg a kár észlelésétől számított 2 munkanapon belül. Indukciós villámkár esetén a használhatatlanná vált készülékeket 30 napig, vagy a kárrendezés végégig meg kell tartani. Ezen túl, amennyiben van rá mód a javítási, kárenyhítési munkálatok előtt készítsünk fényképeket a megrongálódott épületrészekről és a kár bejelentésétől számított 5. munkanapig hagyjuk változatlanul a kár helyszínét.

A fent említetteken túl fontos még kitérni a megelőzésre is. A nyílászárók zárt állapotban legyenek, erős széljárásnál célszerű a teraszokon, erkélyeken minden könnyen mozdíthatót rögzíteni, vagy szélvédett helyre rakni. Évente legalább egyszer javasolt a tetőburkolatok, tetőcserepek áttekintése. Zivatar idején húzzuk ki az elektromos készülékek csatlakozóit a konnektorból. 

Végezetül pedig kövessük nyomon a híradásokat, időjárás előrejelzéseket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában