Búcsú

2023.08.21. 11:30

Búcsúzik a velencei-tavi rászorulókat segítő egyesület

Közel tíz éves karitatív tevékenység után megszűnik egy fontos szervezet a Velencei-tónál. A rászoruló családokat segítő egyesület vezetője búcsúzik.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH-archív

Idén áprilisban még bizonytalan időre függesztette fel működését a Velencei-tavi Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány, ám mostanra kiderült: végleg befejezi a munkát Pákozdi Zsuzsanna.

A napokban közölte a hírt közösségi oldalán és búcsúzott el a családoktól, követőktől, támogatóktól. Mint fogalmaz, kilenc „tartalmas és mozgalmas év”, „sok szép és kevésbé szép emlék” után hozta meg a döntést. Az egyesület elnöke így fogalmaz: „Sokat tettünk le az asztalra, de hibáztunk is. Hagyományokat teremtettünk, mint például az Angyal Kerestetik. Egyik legnépszerűbb programunk, amitől most szintén búcsúzunk.”

Az egyesület elnöke korábbi interjújában a feol.hu-nak elmondta: egy komolyabb térdműtét miatt szüneteltette a karitatív tevékenységet, amely annyira egyszemélyes feladat volt, hogy nem tudta átadni senkinek. A rászorulók, támogatók mind vele álltak kapcsolatban, ezért döntött akkor a szünet mellett. Sajnos, mint kiderült, továbbra sem találta meg a megfelelő embert, aki ezt a nehéz és felelősségteljes feladatot továbbvitte volna. „Szerettem volna egy megfelelő csapatnak átadni, de sajnos nem fér bele nekik az ezzel járó számos feladat. Így ez a hagyomány is egy szép emlék marad” – árulta el az Angyal kerestetik programja kapcsán. Így tehát az idei esztendőtől sajnos a rászoruló gyerekek nem kaphatnak már szívük szerint való ajándékot az egyesület égisze alatt. A program ugyanis erről szólt: a gyerekek felírták egy cetlire a kívánságaikat, amelyeket teljesíthetett bárki, aki szeretett volna örömet okozni valakinek.

A karitatív munkát egészségi állapota miatt nem folytatja, így fájó szívvel meghozta a döntést: befejezi velencei működését. Majd megköszönte mindenkinek az eddigieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában