Sikerek a robotikában

2023.08.31. 18:00

A Városházán meséltek nemzetközi sikerükről az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának hallgatói

Kétségkívül rászolgáltak a megtisztelő figyelemre az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának hallgatói, akik eredményesen szerepeltek a FANUC Olimpián.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A diákokat Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a Városházán csütörtök délután, ahol mint mondták: egy ilyen nagyszerű eredmény elérése, pláne a robotika területén mindenképpen büszkeségre ad okot. 

– Bízom benne, hogy e területen is minél többen itt maradnak a tanulmányaik után és hozzájárulnak a fehérvári ipar további fejlődéséhez, mert az vitathatatlan, hogy a fennmaradáshoz fejlődni kell, mi több diktálni azt. Székesfehérvár az ipar szempontjából szerencsés helyzetben van, de ahhoz, hogy ez így is maradjon kellenek szakemberek, hiszen a gépek egymagukban kevesek – fogalmazott a városvezető.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Egyébként a tavalyi győztes csapat, ahogy az ÖKK is írja, a FANUC Olimpián az első helyét megszerző Németh Márk és Benczik Árpád gépészmérnök hallgatók nemcsak hogy kvalifikálták magukat a WorldSkills 2024 Lyon versenyre, hanem ők készítik fel a gdanski Euroskills robotika versenyre Farkas Bálint és Kovács Erik gépészmérnököket, akik jövő hét hétfőn utaznak el a többnapos megmérettetésre. A felkészülés – mondták – nem volt egyszerű, voltak kihívások, de sikeresen megugrották azokat és bíznak benne, hogy ők is a legjobb helyen zárják a versenyt. 

Bíró István, a csapat mentora, a FANUC kollégája a verseny részletei kapcsán elárulta, hogy a megoldandó feladatot mindig csak a helyszínen tudják meg a résztvevők, és az alapoktól kell teljesíteniük a projektet. 

Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja megköszönte a város támogatását, mely kapcsán hozzátette: az alábbi sikerek is jó mutatói annak, hogy megéri a tudásba fektetni. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában