Összekötötték a kellemest a hasznossal

2023.08.26. 15:00

A kilencedik, ezúttal a kisiskolás Családok hetét ünneplik Móron

Minden iskolába készülő elsőst és annak családját várják egy színházi előadásra, ahol az érdeklődők nem csak Lúdas Matyi történetét ismerhetik meg, hanem egymást, vagyis a leendő elsős osztály-, illetve évfolyamtársakat is.

Palocsai Jenő

Mór Városi Önkormányzat és a Fehérvári Fesztivál Kft. most elsősorban az iskolába készülő elsős kisdiákokat invitálják egy tanévnyitó színházi előadásra. Augusztus 30-án, a Régi Moziban az óvodát csak nemrég elhagyó gyerekek megkezdhetik az ismerkedést a társakkal, szülőkkel, pedagógusokkal a színházi előadáson. A választás nem véletlen, A Lúdas Matyi című darab kiemeli a tudás, a tanulás, a leleményesség fontosságát, és remek szórakozás is egyben, derül ki a város közleményéből.

Élő szereplős mesejátékot a Mesekocsi Színház adja majd elő, 17 órától a Lovarda utca 5. szám alatti épületben. Mielőtt azonban belefeledkezhetnének a gyermekek és szülők a tréfás és mégis komoly történetbe, megtelelik a színpad vezetőkkel. Fett Krisztián, a város alpolgármestere ugyanis köszöntőjét követően felhívja a színpadra valamennyi móri iskola igazgatóját, tagintézményvezetőjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában