Családi Élmények Napja

2023.08.13. 15:00

A csőszi csapat lelkesedésének története (galéria)

"Nincs hol, nincs miből, nincs kivel!" – szokták mondani, de vannak olyan helyek, ahol ez a mondat csak üres frázis marad.

Hajdú Marianna

A falu lakóinak összefogása és lelkesedése felülmúlta a szervezők "legvadabb" álmát is. A szombati családi piknik nem csak hangulattal, de szívvel, lélekkel és segítőkészséggel is telve volt

Forrás: Hajdú Marianna/Fejér Megyei Hírlap

Az apró településen, ahol a közösség szívét megmozgatta a lelkesedés és a vágy, hogy össze hozzanak valami emlékezeteset, született meg a családi élménynap gondolata.

Minden a semmiből kezdődött. Hujber Ferenc és Viniczai Anikó, a két lelkes helyi lakos, lázba hozták a falu közösségét azzal az ötlettel, hogy egy olyan családi napot szerveznek, ahol mindenki jól érezheti magát, és találkozhat a szomszédokkal, barátokkal. Csak ötletük támogatására számíthattak, más nem volt a tarsolyban. Akaratuk és a közösségi összefogásra való felhívásuk volt a kezdet és két hét a megálmodott dátumig. Aztán elindult valami...
Szombaton a kora reggeli órákban már mozgolódás volt a sportpályán. Sátrak, sörpadok, ugrálóvárak - mindez szinte a semmiből került elő, ahogy a település lakosai és vállalkozói összefogtak, hogy a nap feledhetetlenné váljon. A gyerekek szemében a legnagyobb mosolyt az ugrálóvár hozta, ami olyan magasba emelkedett, mint az ő lelkesedésük az egésznapos hancúrra.

Az ebédet a családok tagjai készítettek, akik nemcsak a tűzrakás művészetében jeleskedtek, hanem a frissen mosott bográcsokban, fakanalakkal a kezükben kavarták az ebédnek való étkeket. A szépen megterített asztalokra tucatnyi adag illatos lecsó került harangszóra, ami nemcsak a gyomrokat, hanem a szíveket is melegítette.

A programok színes skálája egész nap szórakoztatta a falubelieket. Andi bohóc gyerekműsora, lufihajtogatás, kislabdás edzés, mézkóstolás, önvédelmi bemutató, pónilovaglás, retro koncert, karkötőkészítés, arcfestés és csillámtetoválás mind csak néhány a programok közül. A közösség összefogása nem csak szórakozást hozott, hanem jótékony célokat is szolgált. Az napközben befolyt adományokat a tanévkezdés előtt álló kisdiákok családjainak segítésére gyűjtötték, és a falubeliek nagylelkűségével ez is sikeresen valósult meg.

A felajánlások számtalan formában érkeztek. Tombolatárgyak, ajándékcsomagok, utalványok, – de még néhány tálca tojás is – mindenki talált otthon valamit, amit elhozhatott, hogy minél nagyobb összeg gyűlhessen össze a nap végére. A rendezvény külön megtiszteltetése volt Varga Gábor országgyűlési képviselő látogatása, aki szintén nem érkezett üres kézzel. Egy közös vacsorameghívás felajánlásával csatlakozott a felajánlók sorához, amely két fő részére szól Székesfehérvár egyik kitűnő éttermébe. Ahogyan a képviselő fogalmazott, az idő az, amit valódi értéknek tart, így ezzel a gesztussal ő is az összetartozás és segítségnyújtás értékét fejezte ki.

Egy apró falu, mindössze két hét alatt, a közösség lelkesedésével és támogatásával valódi családi és közösségi élménynapot varázsolt a semmiből. Az önkéntes munka, az adományok és a lelkesedés ereje megmutatta, hogy nincs lehetetlen, ha az emberek összefognak egy közös cél érdekében. A Családi Élmények Napja egy olyan történet, ami azt mutatja, hogy ahol van akarat és lelkesedés, ott bármi megtörténhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában