Két helyszínen is koszorúznak

2023.08.30. 15:00

A bányász szobornál és a bányász emlékkőnél is lesz megemlékezés a Bányásznap alkalmából Móron

Sokat köszönhet Mór városa a bányászatnak, aminek ugyan leáldozott a csillagzata, de sem az új generációk, sem pedig a bányamunkát ismerők nem feledkeznek meg sem a bányáról, sem a bányászokról, ezért két helyen is koszorúznak az előttünk álló hétvégén.

Palocsai Jenő

Ahogy ezzel minden évben szokásos most is lesz bányásznap Móron, a Mór-Pusztavám Bányász Nyugdíjasok Szakszervezete és a Lamberg-kastély Művelődési Központ szervezésében. 

 A bányászok nem csak a szép, bár nem mindig vidám emlékekben őrzik a múltat, hanem sok olyan tárgy is körülveszi őket, amikhez mindig köthető egy-egy érdekes történet is. 
Fotó: Palocsai Jenő

Már szeptember elsején, pénteken este hatkor koszorúzás lesz a Kodály Zoltán utcai bányász szobornál. Szeptember 2-án szombaton, délután fél négykor a Millennium Parkban található bányász emlékkőnél lesz koszorúzás, a Móri Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével. Az eseményen verset mond majd Lepsényi Bálint, és ezt követően lesz a jubilálók köszöntése, az elismerések átadása. 

A délutáni ünnepen fellép a Bakonycsernyei Bányász Asszonykórus, a Rozmaring Német Nemzetiségi Táncegyüttes, a DanceArt Táncstúdió, valamint a Bernáth trió is az Erzsébet téri Művelődési Házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában