A vármegyében két helyen is lesz továbbképzés

2023.08.22. 07:00

A bántalmazott áldozatok segítőit segítik

Pályázati forrásból szervezett tanfolyamot a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet olyan, szociális területen tevékenykedő szakemberek részére, akik a bántalmazás és az emberkereskedelem áldozatainak segítését végzik, vagy ilyen feladatokra készülnek. Fejér vármegyében két helyszínen két időpontot lehet választani.

Tihanyi Tamás

A bántalmazások áldozatainak felépülését csak képzett szakembere segíthetik hatékonyan. (A fotó illusztráció)

Fotó: BSZ

Kiemelten fontos szerepe van a szakemberek szemléletformálásának, érzékenyítésének, szakmai tudásuk bővítésének, tekintettel arra, hogy a bántalmazás és az emberkereskedelem egyes formáinak felismerése és a helyes cselekvéshez szükséges ismeretek alkalmazása az észlelő- és jelzőrendszer hatékony működésének egyik kulcsa. A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet a fogyatékossággal élők, az idősek sérelmére elkövetett és a családon belüli bántalmazás felismerését és megelőzését segítő továbbképzési programokat valósít meg.

Rövidesen két témakörben indítanak tanfolyamot, az egyik az emberkereskedelem, a másik pedig a bántalmazás. A program során a jelentkezők megismerhetik az áldozatok egyedi szükségleteit, megtanulhatják, miként nyújthatnak számukra hatékony támogatást és védelmet. Az együttműködésre épülő gyakorlati foglalkozásokon megtapasztalhatják, hogyan kommunikáljanak az áldozatokkal, miként segíthetik őket abban, hogy megtalálják belső erőforrásaikat és elinduljanak a felépülés útján. A tanfolyamot tapasztalt szakemberek vezetik, akik a bántalmazás és az emberkereskedelem terén szerteágazó ismeretekkel rendelkeznek. Olyan esettanulmányokkal és helyzetgyakorlatokkal dolgoznak, amelyek lehetővé teszik, hogy a segítő valós kihívásokkal nézzen szembe és fejlessze készségeit.

Ez a plakát a Baptista Szeretetszolgálat egyik emberkereskedelem megelőzése érdekében indított kampányára készült
Fotó: BSZ

A bántalmazás témakörében augusztus 29-én a székesfehérvári Alba Bástya Család- és Gyermekvédelmi Központban, majd szeptember 18-án Tordason, a Kolping Családi Otthonban várják a résztvevőket, akik előzetesen az NSZI honlapján tölthetik ki jelentkezési lapjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában