Tömegközlekedés

2023.07.13. 16:30

Vonattal, busszal menjünk az EFOTT Fesztiválra – erre buzdít a MÁV

Már javában tart az EFOTT Sukorón, a Velencei-tó partján, ahova rengetegen látogattak el idén is.

Déri Brenda

Illusztráció!

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap (illusztráció)

Több kilométerre is hallható koncertek, megnövekedett forgalom és rengeteg fiatal, ezt érzékelhetik azok a helyi lakosok, akik a Velencei-tó környékén élnek. Sokan már a fesztivál előtt egy-két nappal szállást kerestek valamelyik közel eső településen, míg mások inkább kempingeznek vagy ingáznak. Egy valami azonban biztos a megszokottnál jóval több az út mentén parkoló gépjármű, a gyalogos, az elektromos biciklis vagy épp a taxiban közlekedő, akik így vagy úgy, de szeretnének eljutni a fesztiválra. Éppen emiatt talán mondanom sem kell, de hatalmas fennforgás és dugó kerekedik nap, mint nap olyan útszakaszokon, ahol eddig nem. Ennek tehermentesítését – már amennyire lehet – vállalja idén is magára a MÁV, akik közleményben hívták fel a fesztiválozók figyelmét arra, hogy vegyék igénybe a tömegközlekedést. 

„Budapest és a Velencei-tó között napközben félóránként közlekednek az elővárosi Z30-as és G43-as vonatok. Éjszaka a fesztivál ideje alatt a Bagolyvonatok sűrített menetrend szerint, óránként közlekednek a Velencei-tó partjánál Székesfehérvár (Balaton) és Budapest között. A Bagolyvonatok megállnak a fesztivál helyszínéhez legközelebbi két vasútállomáson: Velencén és Kápolnásnyéken. A hajnali utolsó, főváros felé közlekedő S34-es Bagolyvonat csak Kápolnásnyéken áll meg” – fogalmaznak. 

Ami pedig a buszos közlekedést illeti, a Volánbusz a rendezvény helyszínéhez legközelebb eső buszmegállóhoz Velence és Kápolnásnyék vasútállomáson rendszeres csatlakozást biztosít a menetrendszerinti buszjáratokkal. A csatlakozási lehetőségen túl a környező települések nagy részéről közvetlen buszjárat is közlekedik, így nem kell külön vonatra ülni ahhoz, hogy eljussanak az érdeklődők a fesztiválra. Ezen felül pedig külön EFOTT-buszok is vannak, amelyek Kápolnásnyék állomáson csatlakoznak a vonatokhoz 15-30 percenként.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában