Ünnep

2023.07.22. 11:00

Velence születésnapja: ilyen volt az első, ilyen lesz a tizenkilencedik

Sárga rózsával, Velence jelképével, tűzijátékkal és egy hatszáz fős sátorral ünnepelte Velence 2004-ben várossá válását. Idén a Bestiákkal és Kökény Attilával szórakoztatja a közönséget a város a 19. évfordulóján.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH-archív / NZP

Augusztus 19-én ünnepli idén is Velence várossá válásának születésnapját. Majdnem jubileum már ez, ugyanis idén lesz 19 éve, hogy városi rangot kapott a település. Az akkori Fejér Megyei Hírlap tudósításból tudjuk, hogy nagy ünnepség zajlott az alkalom kapcsán Velencén: sárga rózsát, Velence jelképét kapták a vendégek, az ünnepséget pedig egy hatszáz fős sátorban tartották. A napot tűzijáték zárta. A 2004. augusztus 23-i tudósítás szerint Oláhné Surányi Ágnes, a város akkori polgármestere azt mondta: „Minden napot áldásnak érzek, hogy itt élhetek és szolgálhatom a velenceieket. A siker kulcsa az, hogy minden vitában kompromisszumra tudunk jutni, mert csak egyetlen dolog számít: Velence boldogulása”. Velence várossá válási ünnepsége után éppen 10 évvel aztán a Velencei-tó Kapuja projektet is ő adta át.

Idén augusztus 19-én ünnepli Velence várossá válásának 19. születésnapját. Az eseményre a kastélyparkban kerül sor, ahol este 19 órától fellép a Bestiák, majd pedig Sambrasil címmel brazil táncshow lesz. Ezt követően Brillantin rock and roll parti következik, majd 23 órakor Kökény Attila ad koncertet. A félórás fellépés után Dj Rodrigo Martinez pörgeti a lemezeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában