A nagy hőségben a növényekre is figyeljünk!

2023.07.18. 13:30

Városszerte locsolják a növényeket Székesfehérváron

A kánikula ellenére jó helyzet, nincs kiszáradva a talaj, de azért még így is szükséges az öntözés.

Déri Brenda

Fotó: Facebook

A Városgondnokság munkatársai városszerte azon dolgoznak, hogy a növények megfelelő mennyiségű vízhez jussanak és ne száradjanak ki. Teszik ezt úgy, hogy közben kiemelten fontosnak tartják a víztakarékosságot, amit Cser-Palkovics András polgármester nemrég egy külön bejegyzésben is részletezett. Éppen ezért a növényeket locsolják, de a betont például nem. Utóbbi a víz pazarlásán túl talán többet is árt, mint használ. De előbbire visszatérve összesen tíz páros dolgozik azon, hogy városszerte locsolják a növényeket Székesfehérvár közterületein. 

„Öntözzük a villanyoszlopokon található virágokat, a belvárosban a virágoszlopokat és a dézsás növényeket, továbbá töltjük a mintegy 1100 darab öntözőzsákot a fiatal fáknál, illetve az egynyári és az évelő virágok ágyásait is locsoljuk” – írja közösségi oldalán a Városgondnokság, továbbá arra kérnek mindenkit, hogy, ha valakinek van kapacitása, öntözze a lakókörnyezetében lévő növényeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában