Fát nevelnek

2023.07.14. 11:12

Új hagyomány a fehérvári bokrétaünnepen

Hagyományt teremtett a fehérvári cég, az Axiál Kft. Nagyszabású telephelyfejlesztési programjuk legnagyobb projektje a gépjavítóműhely, ami a közelmúltban elérte legmagasabb pontját. A hagyományos bokrétaünnep helyett azonban ők fát ültettek.

Horváth-Buthy Lilla

Az AXIÁL Kft. és a Gemenc Bau Kft. munkatársai

Fotó: Major Gábor

Bokrétaünnepet akkor tartanak, mikor az építkezés eléri a legmagasabb pontját, avagy az épület tartószerkezetének elkészültekor. Ilyenkor fát emelnek az épület legmagasabb pontjára, s szalagokkal is díszítik azt, hogy még ünnepibb küllemet kapjon a "bokréta".

Felső kép jobbra: Umenhoffer Ferenc, az AXIÁL Kft. beruházási és üzemfenntartási igazgatója
Fotó: Major Gábor

A fehérvári cég most rendhagyó módon ünnepelt:  nem az épület tetején állított bokrétát, hanem az udvarban ültettek el egy feldíszített, két méter magas júdásfát, ami a nagyméretű gépjavítóműhely mellett kapott helyet. A beszédek után Pintér Zsolt, Werner Miklós, valamint Umenhoffer Ferenc, az AXIÁL Kft. beruházási és üzemfenntartási igazgatója ásót ragadott, s a nagy gonddal kiválasztott helyére ültették a fát, melyet még a hőségriasztás idején rögtön több vödör vízzel meg is locsoltak. A kis ceremóniát egy kellemes ebéddel zárták - számolt be a cég közleményben az eseményről.

Az említett beruházás a Gemenc Bau Kft. segítségével valósul meg, és a tervek szerint ősszel lesz átadható. Közleményükben is kiemelték: "Az egybegyűltek várhatóan 2023 novemberében ismét találkoznak, akkor már a beruházás ünnepélyes átadásakor."

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában