Tippek

2023.07.15. 12:00

Több tucat sün gyarapszik a vadvédelmi központban

Korábban már írtunk arról, hogy a mostani időszakban rengeteg sünivel lehet találkozni az úton vagy épp annak mentén, így nem árt óvatosan és körültekintően közlekedni, főleg sötétedés után.

Déri Brenda

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Mivel ilyen sok a bátor, érdeklődő süni ezért sajnos sokan áldozatul is esnek, mert a figyelmetlenebb sofőrök áthajtanak rajtuk. Éppen ezért külön nagy öröm, hogy Székesfehérváron a Sóstó Vadvédelmi Központ arról posztolt legutóbb közösségi oldalán, hogy jelenleg több tucat sün gyarapszik náluk, akik, ha elérik a megfelelő – 300 grammos – súlyt visszatérhetnek a természetbe. Még egy videót is közzétették, hogy hogyan táplálják őket, valamint adtak néhány tippet azoknak, akik gondoznák őket.

„A sünök egészségét nagyon gyorsan el lehet rontani, akármennyire cukik, inkább hozzátok be hozzánk őket, amennyiben ténylegesen mentésre szorulnak. Az almát kifejezetten szeretik, de laktóztartalmú dolgokat sose adjatok nekik, mert érzékenyek rá” – írják. 

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában