Elektromos járművet próbálhatnak ki a fehérvári utasok

2023.07.10. 16:20

Tesztel a Volánbusz Székesfehérváron

Hétfőtől július 21-ig egy IVECO E-WAY GX 337 típusú elektromos járművet próbálhatnak ki a fehérvári utasok. A Volánbusz ugyanis harmadik alkalommal tesztel a város helyi közlekedésében elektromos meghajtású autóbuszt.

Horváth-Buthy Lilla

2021-ben már egy Ikarus-CRRC CityPioneer típusú elektromos autóbuszt tesztelt a vállalat Fehérváron

Fotó: Volánbusz

A Volánbusz Zrt. közleményében azt írja, a jármű munkanapokon hozzávetőlegesen 150 kilométert tesz meg a 10 és 16 jelű járatok útvonalán, s természetesen a helyi díjszabással vehető igénybe. Az autóbusz töltése, úgy tudjuk, a Volánbusz Börgöndi úti telephelyén telepített MVM TITAN típusú 120 kW-os töltőberendezésen zajlik majd. 

"A 12 méteres jármű 69 – 26 ülő, egy csökkent mozgásképességű, és 42 álló – utas szállítására alkalmas. A legújabb akkumulátor-technológiával felszerelt, végig alacsonypadlós, háromajtós, légkondicionált elektromos jármű ismét lehetőséget nyújt a MÁV–Volán-csoport számára, hogy a meglévő elektromos autóbuszai mellett újabb típusok tesztelésével gyűjtsön üzemeltetési tapasztalatokat" - fogalmaztak a Volánbusz közleményében.

Felidézték, Székesfehérváron  2022 nyarától tizenkét Ikarus 120e típusú zöldbusz teljesít szolgálatatot a helyi közlekedésben, így a városlakók már megtapasztalhatták az előnyeit. A tizenkét busz azóta - nagyjából napjainkig-  összesen 490 802 kilométert, azaz buszonként átlagosan 40 900 kilométert tett meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában