Titkos önkormányzati kitüntetések

2023.07.27. 09:10

Szent Anna tiszteletére felszentelt templom búcsúja lesz Isztiméren

Három napos rendezvénysorozattal ünneplik a hagyományos Anna-napi búcsút a településen. Pénteken kiállítás megnyitó, szombaton pedig hivatalos ünnepség lesz, ahol kiderül, ki kapja ebben az évben az önkormányzat kitüntetéseket.

Palocsai Jenő

Gömbösné Rostaházi Judit a hivatalos ünnepségen adja át az önkormányzat elismeréseit

Fotó: FMH-archív

Isztimér Község Önkormányzata, valamint az Isztiméri Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében július 28 és 30 között három napon át ünnepli a Szent Anna katolikus templom búcsúját. 

Már pénteken, délután négykor kiállítás megnyitó lesz a könyvtárban, és aztán a Hangulat Band zenél a művelődési házban. Szombaton megint 16 órakor kezdődik a program, pontosabban a hivatalos önkormányzati ünnepség. 

-Minden évben ezen a napon adjuk át az arra érdemesnek, érdemeseknek az önkormányzat kitüntetéseit. Elsősorban olyan személyek, szervezetek, egyesületek kapják az elismeréseket, akik sokat tesznek a faluért, a közösségért, mondta Gömbösné Rostaházi Judit, a település polgármestere. 

A nap folyamán fellép az Edelweiss kórus és a fehérvári MusiKell Amatőr Együttes. De színpadra áll Bogi, Máté, Márk és Dénes is némi zenei produkcióval az esti vendég, DJ Deli előtt. 

A búcsú legfontosabb mozzanata természetesen a vasárnap reggel 8-kor kezdődő búcsú mise és az azt követő koszorúzás a templom melletti emlékműveknél. Ezt a napot Berki Lilla népdalénekes, és Varró János népművész koncertje teszi teljessé. 

A búcsú természetesen nem múlhat el kirakodóvásár, büfé és főleg ringlispíl nélkül, de a szervezők, új elemként koktélokat is ígérnek.

A Szent Anna Templom előtti emlékműveket minden évben búcsúkor koszorúzzák
Fotó: Palocsai Jenő / FMH-archív

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában