Sajtótájékoztató

2023.07.28. 08:30

„Székesfehérvár nem kér a külföldi munkavállalókból!”

Július 27-én kora délután a Mi Hazánk Mozgalom székesfehérvári szervezet sajtótájékoztatót tartott az Országalmánál, melynek témája a külföldi munkavállalók voltak.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Végh Annamária, a Mi Hazánk Székesfehérvár Szervezet elnöke álláspontjukat ismertetve elmondta, hogy úgy vélik a kormány nem kezeli megfelelően a migrációt. 

– Pontos információink vannak arról, hogy több hazai multinacionális cég és magyar vállalat van, akik sokkal több külföldi munkavállalót alkalmaznak, mint magyart. Éppen ezért a munkáltatókat is terheli a felelősség – fogalmazott, hozzátéve, hogy sokkal szigorúbb szabályozások kellenének.

Árgyelán János, a Mi Hazánk Mozgalom Fejér vármegyei elnöke beszédében a nyugati példákat említette. Véleménye szerint vannak országok, ahol már most látszik, hogy nem szabadott volna beengedni a rengeteg külföldit. – Sokuk a jobb élet és a jobb kereset miatt érkezik ezekbe az országokba, majd később nem térnek haza, hanem ott maradnak. Annak ellenére engedik ezt az európai országok, hogy kulturálisan, szociálisan és vallásilag sem egyeznek az európai normákkal. Habár a gazdaság fellendítése, felgyorsítása a cél, ez nem a jó eszköz hozzá. Jobb lenne mérsékelten növekedni és lassabban szert tenni a profitra, de magyar munkavállalókat alkalmazva. Itt, Székesfehérváron mi nem kérünk a külföldi munkavállalókból –.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában