Csattogtak az ollók, vágták a szalagokat

2023.07.01. 19:00

Rendhagyó tordasi bejárás két keréken (Galériával!)

Mintegy harmincan, köztük politikusok és mosolygós gyerekek, szülők pattantak biciklire szombaton Tordason, hogy együtt tekerve tekintsék meg és adják át az elmúlt három évben elkészült közel 189 millió forintos beruházásokat.

Kecskés Zoltán

A kerékpáros bejárás keretében hat helyszínen megállva vágták át a nemzeti színű szalagokat.

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

Már az önmagában is rendhagyó, és ki tudja, talán új rekord is, hogy a délelőtt folyamán összesen 16 fejlesztést avattak fel. Persze, mint megtudtuk Juhász Csaba polgármestertől, ezeknek a döntő hányada elmaradás volt, hiszen vagy a járvány szólt közbe, vagy éppen az önkormányzat tartotta fontosabbaknak azt, hogy a hivatalos protokollt átugorva, az itt élők mielőbb használatba vehessék a fejlesztéseket, ám most eljött a pillanat – mondta –, hogy köszönetet mondjanak a kormányzati támogatásért, ami ezeknek a megvalósulását lehetővé tette. A 2020-2023 júniusa között elkészült beruházások között – melynek döntő hányada (136 546 486 forint) Magyar falu programból valósulhatott meg –, játszóterek, kondipark és épületbővítések szerepeltek, valamint az elnyert forrásból utak, és járdák épülhettek, újulhattak meg.  

Mintegy harmincan pattantak biciklire.
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

A kerékpáros bejárás keretében hat helyszínen megállva vágták át a nemzeti színű szalagokat. A Csillagfürt lakópark játszóterétől indulva a Kiss Zoltán Sportközpontot, a temetőt érintve kerekeztek el a Jókai utcai játszótérig, majd a Hangya Művelődési Házban a projektek képeiből készült kiállítás megnyitóval záródott a több mint négy kilométeres túra. 

A 2020-2023 júniusa között elkészült beruházások.
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

Apropó, művelődési ház! A 2013-as teljes belső átalakítás és felújítás után új és nagyobb színpadot kapott, valamint hasznosították a nagyterem hátuljánál az emeleti vetítő helyiségeit és egy új, bebútorozott galériával kiegészülve újabb hasznos terek jöttek létre. Ezen felül lecserélték a székeket, sporteszközötöket (csocsó, pingpongasztal), valamint sínes lámparendszer és üvegvitrinek vásárlásával fejlesztették kiállításaik eszköztárát.
 

A Hangya Művelődési Házban a projektek képeiből készült kiállítás.
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

A rendhagyó eseményről természetesen nem hiányozhatott Tessely Zoltán, a Pannónia Szíve országgyűlési képviselője, aki lányával együtt érkezett, de Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere sem, akiről köztudott, hogy imád kerékpározni, így semmi pénzért nem hagyta volna ki ezt a napot. Pálffy Károly, a Megyei Közgyűlés alelnöke szintén ott volt a tekerő bringások között.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő a Magyar Falu Program jelentőségét méltatta beszédében, mely, mint fogalmazott: épp az ilyen települések számára van kiírva, mint Tordas, amelynek az elmúlt években 17 sikeres Mfp-s pályázat volt, ami 145 millió forintot jelent. A Pannónia Szívére vonatkozóan, pedig ez a szám közel 8 milliárd forintra rúg. A képviselő hozzátette, hogy a szombaton körbejárt fejlesztések jó minőségűek lettek és az eredeti célnak megfelelően készültek el, amihez gratulált az önkormányzatnak, a lakóknak pedig azt kívánja, hogy élvezzék a beruházásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában