Sajtótájékoztató

2023.07.12. 21:17

Nagyon meggy! az EFOTT fesztiválon

S. Töttő Rita

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Finom és értékes, tápanyagokban gazdag a magyar meggy, éppen ezért a jövő generációját is ösztönözni kell arra, hogy fogyassza – erre hívta fel a figyelmet az „Ez most nagyon meggy”! című, a meggy belföldi népszerűsítéséről szóló fogyasztásösztönző kampány, melynek részleteiről az EFOTT fesztivál kezdő, szerdai napján szóltak a résztvevők. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára, Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője, valamint Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője hívta fel a figyelmet e gyümölcs fogyasztásának előnyeire.

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Mint kiderült a tájékoztatón, világ nyolcadik legnagyobb meggytermelője Magyarország, ami igazán előkelő helyezésnek számít. Az EFOTT helyszíne sem véletlen: ott kell felhívni ugyanis a jövő generációjának figyelmét a  meggyfogyasztás fontosságára, ahol a fiatalok vannak. Elhangzott továbbá: nem csak meggy, de más magyar gyümölcs is hasonló fogyasztásösztönző kampányt kap a közeljövőben. A magyar fogyasztó egyre tudatosabb, derült ki: elkezdtek minőségi terméket vásárolni, és kifejezetten keresik a magyar termékeket a boltok polcain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában