Javában zajlik a kivitelezés

2023.07.24. 13:00

Már szerkezetkész állapotban van Ercsi új bölcsődéje

Az áprilisi alapkőletételkor még üres telek fogadta a helyieket, az elmúlt hónapok azonban jelentős előrelépést hoztak: mostanra szerkezetkész állapotba került Ercsi új bölcsődéje.

Héjj Vivien

Jövő tavaszra elkészül a város új bölcsődéjének kivitelezése

Forrás: Ercsi Falanszter

Ünnepélyes keretek között tették le a Fűzfa utcában, a meglévő bölcsőde szomszédságában április 21-én az új intézmény alapkövét, mellyel a település önkormányzatának és lakóinak régen vágyott beruházása válhat valóra.

A város 2017-ben kapott pályázati forrást egy tizennégy férőhelyes bölcsőde létrehozására, ám a gyermeklétszám folyamatos gyarapodásával rövid időn belül igény mutatkozott a férőhelyek bővítésre iránt. Egy 2022-es pályázati lehetőségnek köszönhetően a város több mint 208 millió forint támogatásban részesült, melyből egy újabb tizennégy férőhelyes bölcsőde építése valósulhat meg.

 

Az alapkőletétel óta a kivitelezés javában zajlik: már állnak a falak, elkészült a tető, s helyükre kerültek a külső nyílászárók is. A kivitelezés befejezésének határideje: 2024. március 29., így várhatóan jövő tavasszal már birtokba vehetik a helyi gyerekek a 21. század elvárásainak tökéletesen megfelelő intézményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában