Jól haladnak a munkálatok, látványos szakaszba léptek

2023.07.06. 11:30

Már látszik: monumentális épület lesz a Szent György Kórház új tömbje

Már 28 ezer tégla, háromezerötszáz köbméter beton "épült be" a Szent György Kórház új tömbjébe, s már látható, milyen lesz az épület jellege, sziluettje.

Házi Péter

Már látható, milyen lesz az új kórházi épülettömb

Fotó: Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház/Pápai Barna

Jó haladnak a munkálatok, újabb látványos szakaszához érkezett a Szent György Kórház tömbjének az építése - errről honlapján adott hírt a Fejér Vármegyei Szent György  Egyetemi Oktató Kórház. Mint írják, a látványtervekből is látszik, hogy monumentális épületről lesz szó, de egy-két beszédes számot is nyilvánosságra hozott a kórház. 

Ezek szerint 6113,5 négyzetméter lesz az új tömb hasznos alapterülete, melyben 64 kórtermet alakítanak ki 112 ággyal. Ezekből a számokból is jól látszik, hogy nem "zsúfolt" szobák lesznek itt, a szobák 25 százaléka egyágyas lesz, 75 százaléka pedig kétágyas.

Eddig már több mint 3500 köbméternyi beton és 28 ezer 200 tégla "került be" az épületbe
Fotó: Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház/Pápai Barna

A természetes fény 149 ablakon és 218 négyzetméternyi üvegfal felületen keresztül jut áramlik majd be a helyiségekbe. Az építkezés során eddig 3580 köbméternyi betont, 617 tonna betonacélt és 28.200 darab téglát használtak fel.  A kiemelt gyógyászati tereket, steril követelményszintű helyiségeket különleges csíra és gombaölő, homogén bevonatrendszert képező festékkel kezelik le majd a szakemberek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában