Arany, ezüst és egészen friss

2023.07.07. 19:24

Lezajlott az Óbudai Egyetem diplomaosztója (galéria)

Július 7-én, pénteken rendezték az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar diplomaátadó ünnepségét.

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az évről-évre egyre nagyobb árnyékot biztosító, vetkező platánok árnyékában egyre csak gyűlt a családokból, barátokból, ünnepi ismerősökből álló tömeg az udvaron, ahol az elnökség bevonulásával kezdődött a diplomaosztó ünnepség. 

A himnuszt követően Cser-Palkovics András köszöntötte a megjelenteket, különös tekintettel, a diplomaosztó főszereplőire, a friss diplomásokra. A polgármester beszédében kitért arra, hogy az iskola indulásakor nagy reményeket fűztek ahhoz, hogy majd népszerű lesz az egyetem, és hogy sokan fognak az Alba Regia kar falai között tanulni és sikeres vizsgát tenni, és 2023-ra eljutott az egyetem oda, hogy a színeseket nem számítva 250 diploma és oklevél várja azt, hogy büszke tulajdonosa elinduljon vele a nagybetűs életbe.  Cser-Palkovics bíztatta a búcsúzó hallgatókat, hogy találják meg a számukra kedves és érdekes hivatást, mert ha sikerül, akkor megtapasztalhatják azt az érzést, hogy a munka szórakozás is lehet, ha azt csinálhatjuk, amit szeretünk. 

A polgármester után az iskola is búcsúzott a hallgatóktól.

-Legyen ez a mai nap a búcsú napja. A búcsú egy fontos dolog, mert lezár egy időszakot, az élet egy adott szakaszát. Szerencsére a hallgatók sikeres időszaktól búcsúznak. De legyen ez a nap az emlékezés napja is. A sok, egyetemhez köthető élményre, barátságokra felnőtt és öreg korukban is emlékezzenek majd. De legyen a köszönet napja is. Tanárok, oktatók. diáktársak adták át itt a tudást. A tudás, amit eddig megszereztek az az önöké marad mindörökké. A diploma, amit ma itt átvesznek, egy tárgyiasult megtestesülése a tudásnak, ez a pár év komoly beruházás volt. Beruháztak önmagukba, tudásukba, a jövőjükbe, mondta az egyetem nevében búcsúzva Rácz Ervin rektorhelyettes.

Mint kiderült, a búcsú nem feltétlenül végleges, ugyanis az ÓE-re várják vissza a már végzett hallgatókat mesterképzésre, egyetemi PHD-re, mint kutató mérnök, de van mód másoddiplomázni is.
-Az itt megszerzett tudás beépül, de nem statikus. Soha nem elégedhetnek meg azzal, amit most tudnak. Ezt már Györök György dékán mondta, akinek ezen a napon nem csak a most végzett hallgatók köszöntésére kellett készülni, illetve a közülük kiemelkedő tanulmányi eredményeket hozók elismerésére, hanem az ezüst és az aranydiplomák kiosztására, sőt dékáni dicsértben részesült két dolgozók is, emellett két nyugdíjba vonuló tanárkollégától is el kellett búcsúznia. 

A jubileumi diplomák kiosztásánál 21 arany és 24 ezüst került büszke tulajdonosának kezébe. A köszöntők után a Hungarikum Együttes lépett fel, és a hallgatók is letették a mérnökjelölti esküt, míg végül a hagyományos szalagfelkötés zárta a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában