Családi délután a katonai emlékparkban

2023.07.15. 20:00

Hőség, dalok és rengeteg játék (galéria, videó)

A tizenegyedik Emlékparki Nyár szombaton délután ingyenesen látogatható eseményre, népművészeti családi napra várta látogatóit a pákozdi Mészeg-hegyen.

Tihanyi Tamás

Játékos, zenés előadásokkal kedveskedtek a gyerekeknek

Fotó: Tihanyi Tamás

„Aki nem lép egyszerre” címmel szombaton 14 órától a Netz Produkció családi műsorát láthatták az érdeklődők: a hőség ellenére a park árnyas helyszínei kellemes környezetet biztosítottak a programoknak. Megérkezett az Arató Zenekar, és miközben szólt a muzsika, a gyerekek részt vehettek a nekik szóló foglalkozásokon, egész délután kézműveskedhettek, vagy kreatív játékokkal tehették próbára ügyességüket és állóképességüket.

A legkisebbeknek kényelmes játszósarkot alakítottak ki. A programra megérkezett Szokolay Dongó Balázs is, őt rendhagyó beszélgetős koncertre várták. Azok, akik az átlagnál többet akartak megtudni az egyébként szombaton délután ingyenesen látogatható bemutatótermek különlegességeiről, a magyar katonamúlt ragyogó napjairól, Szabó József János hadtörténészt kérdezhették. Lehetett bort kóstolni, bordalokat tanulni, koszorút és bokrétát készíteni, és aki úgy gondolta, akár táncra is perdülhetett.

Az Emlékparki Nyár elnevezésű programsorozat következő eseménye július 21-én, pénteken 18 órától ugyancsak ingyenes lesz, de regisztrációt várnak a házigazdák. Cseh Tamás, Másik János és Bereményi Géza immár több nemzedék számára meghatározó jelentőséggel bíró dalainak legszebbjeiből állított össze műsort a Vodku Fiai zenekar: lendületesre ígért előadásuk a katonai emlékpark új, fedett teraszán várja a látogatókat.

Ezek az apró vendégek szombaton egy árnyékvetővel felszerelt kocsin érkeztek meg a Mészeg-hegy, amúgy katonás létesítményébe
Fotó: Tihanyi Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában