Együtt

2023.07.10. 18:30

Hála a közösségnek, megszépült a a Nyitra ABC környéke

Ahogy arról a szekesfehervar.hu hétfőn beszámolt, a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület tagjai hozták rendbe az említett abc környékét, melyhez a városrész képviselője, az akció kezdeményezője minden segítséget megadott.

Horváth-Buthy Lilla

Tavasszal és ősszel, gereblyével, seprűvel, kapával felszerelve érkeznek a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület tagjai az öreghegyi Nyitra ABC elé

Fotó: Nagyvári Antal

Mindezt pedig bátran nevezhetjük hagyománynak, hiszen 2005 óta évente kétszer gereblyét, seprűt, kapát ragadnak a klubtagok, hogy rendbe szedjék a bolt környékét. "Az önkéntes napra szép számmal jöttek el a tagok, akik bokrokat metszettek, gazt szedtek, gereblyéztek és összegyűjtötték a szemetet. Az eredmény: kilenc, kommunális és zöldhulladékkal alaposan megtömött zsák lett." - írja a város honlapja, ahol képeket is közöltek a közösségi eseményről. 

A cikkből kiderül, Östör Annamária, a városrész önkormányzati képviselője kezdeményezte az akciót: a szemétszedéshez és kertészeti munkákhoz szükséges eszközök biztosításában is ő segítette a nyugdíjas önkéntesek munkáját, mellyel a környék figyelmét is szeretnék felhívni, mindenki vigyázzon a közös környezetre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában