Előre terveznek

2023.07.02. 17:00

Fűtés átalakításban gondolkoznak Szentivánon

Alsószentiván önkormányzata egyelőre kivár. Bár megnyíltak már a 2023-as Magyar falu program út, híd, járda építésére és felújítására nyíló ablaki, ők másra hajtanak: energetikai korszerűsítésre szeretnék beadni pályázatukat.

Kecskés Zoltán

A Magyar falu program Szentivánon is éreztette hatását. Többek között új eszközöket és járműveket, például traktort is sikerült elnyerniük a pályázatoknak köszönhetően.

Fotó: Nagy Norbert / Archív

Fejér hatodik legkisebb települése igazán büszke lehet magára. Az elmúlt években szó szerint kivirágzott. Folyamatosan pályáztak a különböző infrastrukturális fejlesztésekre az Mfp keretében. Így újulhatott meg a művelődési ház, valamint a település egyes utcái (Diófa, Zedregi, Béke), nem megfeledkezve a közterület karbantartó és kommunális eszközbeszerzésről.

Idénre pedig nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint az önkormányzat fűtésrendszerét szeretnék átalakítani, faapríték tüzelésű kazánra – mondta Husvéth Imre polgármester a feol.hu-nak:

– Alsószentiván fejlődésében fontos szerepe volt a 2018. óta futó Mfp kezdeményezésnek. Az azt megelőző években az ilyen kis településeknek, mint a miénk, nem nagyon volt pályázati lehetősége. Az elnyert pályázatoknak köszönhetően fejlődhetett a település infrastruktúrája. Jelenleg az energetikai korszerűsítési pályázat kiírása várunk, hogy a hivatal téli fűtését költséghatékonyabban tudjuk majd megoldani. Bízunk benne, hogy ez hamarosan felkerül a tenderek közé.

A beszélgetésünk végén a polgármester hozzátette azt is, mindezek mellett már nagyban készülnek a hagyományos falunapukra is, hogy a nyaralásból, szabadságból visszatérő lakók, családok a nyár végén, augusztus 19-én a szentiváni közösségben élőkkel jól érezhessék magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában