Önnek mi a tapasztalata?

2023.07.10. 17:30

Elszálltak a lángosárak a Balatonon, de mi a helyzet a Velencei-tónál? - utánajártunk

Ahogy azzal már több hírportál is foglalkozott, idén drasztikusan visszaesett a Balaton forgalma, aminek valószínűleg az az egyik oka, hogy igencsak megemelkedtek az árak a büfékben, szállodákban és apartmanokban.

Déri Brenda

Fotó: Shutterstock

Az elszálló árak miatt jóval kevesebben választják a magyar tengert a nyaralni vágyók, hiszen egy hosszú hétvége vagy egy egyhetes balatoni nyaralás árából már a legközelebbi tengerpartra is el tud látogatni egy család, így nem meglepő, ha inkább azt választják. Sokaktól hallottuk, de a saját bőrünkön is tapasztaltuk, hogy a szolgáltatók árától kezdve a büféken át az apartmanokig iszonyatosan megemelkedtek az árak. Limonádé, lángos, hot-dog, hekk, mindegy mit választ az ember, igencsak a zsebébe kell nyúlni, pláne akkor, ha egy többtagú család szeretne megebédelni egy Balaton-parti büfében.

Fotó: FMH-Archív / PT

Kíváncsiak voltunk, hogy vajon itt, a Velencei-tó környékén is ennyire elszálltak-e az árak, így utána jártunk, hogy mekkora az árkülönbség a strand egyik közkedvelt ételénél, a lángosnál. Míg a Balatonon - a legtöbb helyen ezzel az árral találkoztunk -  akár 2000-2500 forintot is elkérnek egy sajtos-tejfölös lángosért, addig Velencén azért valamivel barátibbak az árak. Két büfébe látogattunk el, ahol a példánál maradva, egy sajtos-tejfölös lángosért 1550 forintot kértek el, ami szintén nem túl olcsó, de azért kedvezőbb. Kicsit odébb, de még szintén Velencén a legolcsóbb sima, feltét nélküli lángost 700 forintért, míg a legdrágábbat, gazdagon sajttal, tejföllel, lilahagymával megpakoltat 1400 forinttal árulták. Majd Velence után Gárdonyba is ellátogattunk, ahol szintén hasonló árakkal találkoztunk, itt 900 és 1300 forint között mozogtak a lángosárak. 
Habár fontos tény, hogy a lángos alapanyai is jócskán megdrágultak az előző évhez képest, valamint a két tó és annak környéke nem összehasonlítható, de azért ez az ár egy darab olajban sült lágytésztáért és némi sajtért, tejfölért talán sok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában